DOLAR 32,5576 0.04%
EURO 35,0207 0.44%
ALTIN 2.422,770,01
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2095478-4,02%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Biz görevimizi yaptık

ABONE OL
16 Nisan 2021 18:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzunköprü’de 1968 yılından bu yana gazetecilik yapıyoruz. Kısacası ilçede ne var yok haberimiz olur. İstihbarat kaynaklarımız 7/24 halen çalışıyor.

Uzunköprü’de yapılacak olan projeleri veya ihtiyaç duyulan projeleri sizlere öncesinden haber verip kamuoyu oluşturmaya devam edeceğiz.

Bu çalışmaların son örneği ise “lisanslı depoculuk” oldu. Kimse adını bile telaffuz etmezsen biz gazetemizin manşetlerinden “Uzunköprü’de neden yapılmıyor?” diye sorduk.

Bu projeye önce Uzunköprü Ticaret  borsası sıcak bakmalıydı. Bundan 8 yıl evvel Rahmi Eren başkanlığındaki meclis lisanslı depoculuğu gündeme getirmişti. Edirne valiliğinden bu proje için yer tahsisi bile yapıldı. Borsanın yanılmıyorsam 4 milyon gibi nakit parası da vardı. O günlerde başkan Rahmi Eren’e nasıl yapacaksınız diye sorduğumda “biz bu projeye öncülük edeceğiz. Lisanslı depoculuk fabrikatörümüze, zahirecimize faydalı olmasına rağmen ilçe çiftçimize daha faydalı olduğunu gördük. Çiftçiler kazanamazsa borsa nasıl ayakta duracak. Önce işadamlarımıza bu teklifi sunduk. Bir şirket kuralım borsa yönetimi de ortak olsun, sizde ortak olun dedik. Seçilseydik mutlaka bu projeyi hayata geçirecektik” dedi.

Ancak Egemen Aslan başkanlığında  yeni yönetim görev başına gelince bu proje rafa kalktı. 2 yıl önce gazete olarak araştırdık ve manşetlerimizde lisanslı depoculuğu işledik. Edirne dışından bir firmanın başvuru yaptığını yazdık. Borsadan ses yok. Daha sonra Havsa’dan Seçkin Öztürk izin aldı dedik toplantılar başladı. Olayın ciddiyeti yeni yeni anlaşılmış oldu. Son sayımızda ise yine ilçemizin yenilikçi bir kuruluşu olan harman tarım’ın başvuru yapacağını duyurduk. Bizler Uzunköprü ve Türk çiftçisi için gerekeni yaptık. Görevimizi tamamladık.

Gelelim şimdi bizim STK başkanlarına…

İlçemizin en eski sivil toplum kuruluşu Uzunköprü Ticaret ve Sanayi odası. Bunu Ticaret borsası ve Ziraat odası takip ediyor.

Bu kuruluşlarımız zaman zaman bir araya gelseler de ses getiremiyorlardı.

En son toplanarak verdikleri mesaja sevindim. Hem de çok sevindim. İlçem adına geçte olsa bir şey yapalım moduna girdik. Bu koltuklarda oturmak yemek yemek, fotoğraf çektirmek görev değil. İnsanlar iş ve aş için sizlere oy veriyorlar. Mutlaka bir gün hesap soracaklardır. Selam vermeye insan bile bulamazsınız çalışmazsanız.

Uzunköprü Ticaret odası başkanı Ercan İhtiyar, Uzunköprü Ticaret borsası başkanı Egemen Aslan ile ilk kez bu kadar ciddi bir toplantı düzenlediğini duyduk. Ziraat odasının çalışkan başkanı Yıldız Kılıç’ta bu iki güçlü odanın yanında bende varım dedi. Üç başkan Uzunköprü için yapılacak her projeler için hazırız mesajı verdi.

Geç oldu ama iyi oldu. Bence bu trio güzel işler yapacak. Yürekten inanıyorum. Yapmaları için hepimiz destek vermeliyiz. Güzelim ilçemiz il olmalı derken kasaba oldu. Belde olmasına izin vermeyelim. Bir olalım, biz olalım. Uzunköprü ilçesini eski yıllardaki gibi güzide bir ilçe durumuna getirelim.

Hükümetin temsilcisi olan AK parti ilçe başkanı Kadir Bilgin’de bu üçlüye gereken tüm desteği verir. Çünkü ilçe başkanı yapıcı bir kişi. Kaprisi olmayan, partizan kişiliği olmayan sayın Bilgin’i sakın ola küstürmeyin. Değerlendirin, üzüm yiyin.

Bir Rus atasözü der ki “talihli olanların horozları bile yumurtlamaya başlar.” Eğer bizimde talihimiz varsa Uzunköprü olarak bu beraberlikten güzel işler çıktığına hep beraber şahit olacağız..

Tebessüm yüzünüzde, sevgi yüreğinizde, sevdikleriniz hep yanınızda olsun. Her ne işiniz varsa olumlu şekilde sonuçlanması dileğimle…..

GÜNÜN SÖZÜ :

İNSAN YAŞADIKÇA ANLIYOR Kİ, KENDİ KAYIĞINI KENDİN ÇEKMEZSEN BİR YERLERE GİDEMİYORSUN.

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.