DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20845400,79%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gecenin Şahini

ABONE OL
9 Kasım 2021 18:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da ailesinin yanında büyüdü. Ailenin üç çocuğundan biriydi. İlkokul ve ortaokuldan sonra Polis Koleji ardından da kazandığı Polis Akademisi’ni 1993  yılında bitirdi.

Mesleğe İstanbul’da komiser yardımcısı olarak başladı. Diyarbakır, Silvan ve İstanbul’da görev yaptı. Edirne’ye 2007 de Emniyet Amiri olarak tayin olduktan sonra, Hanefi Avcı, Sait Yıldız ve Şakir Engin Korkmaz gibi mesleğinin duayenlerinin yanında ustalaştı.

Şube Müdürü Şakir Engin Korkmaz’ın Eskişehir’e tayin olmasından sonra dümenin başına geçti.

Edirne KOM Müdürü oldu.

Ustaları da, sağlam olunca şubede müthiş operasyonlara imza attı.

Keşan’daki büyük bir fuhuş şebekesine yönelik dosyayı tamamlamıştı.

Düğmeye basmak için adli talimat bekliyordu.

Tarihler 2011 yılını gösteriyordu.

Tam bu günlerde, Edirne’nin yeni Emniyet Müdürü meslekten atılan Cemil Ceylan anlamsız bir şekilde KOM Müdürlüğü’nden alıp Bulgar sınırındaki Hamzabeyli’ye gönderdi.

Yerine, 17-25 Aralık Hukuk Darbe Girişiminden sonra Genel Müdürlük talimatına rağmen dönemin valisi ve emniyet müdürü tarafından görevinden alınmayan, halen aranan ve firari olan Semih Erdur getirildi,

Görevden alınmasına bir anlam verilemiyordu.

Devletine küsmedi, teşkilatına kızmadı,

FETÖ/PDY örgütünün ‘astığı astık, kestiği kestik’ olduğu, kendilerine sempati duymayanlara yönelik Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Edirne’de fütursuzca telefon dinlediği, asılsız BİMER ihbarlarıyla, ‘her türlü kumpası kurdukları’ karanlık yıllar.

Bir gün bir bilgi geldi. Emniyet Müdürlüğü’nün bir karakolunun yakınlarındaki  internet kafeden bazı emniyetçiler hakkında asılsız ihbarlar yazıldığı yönünde,

Sıcak bir yaz günü Hamzabeyli’ye giderek durumu anlattım,

Dinledi, sustu ve acı acı gülümsemekle yetindi.

Yıllar sonra Mülkiye ve Polis Müfettişlerinin yazdığı raporda FETÖ/PDY örgütü tarafından bir çok kişiyle birlikte O’nun ve ailesinin de dinlendiği, izlendiği ortaya çıktı.

Emniyet Müdürlüğüne Cemil Ceylan’ın yerine Rahmi Baştuğ atanınca şube müdürü statüsünde olmasına rağmen vali onayı ile Emniyet Müdür Yardımcısı Vekili olarak FETÖ/PDY örgütüne yönelik operasyonların koordinesi görevi verildi.

Küsmediği, kızmadığı teşkilatının verdiği yeni görevine, ‘nerede kalmıştık’ diyerek karanlık örgüte yönelik mücadeleye başladı.

Kamu görevlilerinin Edirne’de Temmuz ayı izin dönemidir.

2016 yılının Temmuz ayında, Kırkpınar Güreşleri de sona erince, Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan yıllık izine çıkınca görevi vekâleten Kemal Şahin’e bıraktı.

Hainler inlerinden çıkıp demokrasiyi askıya almaya çalıştıkları, milletin üzerine kurşun yağdırdıkları 15 Temmuz gecesi, Edirne’de polis teşkilatının emir komutasında O bulunuyordu.

Türkiye’de darbe girişimini önleyen güvenlik teşkilatı Emniyetin Edirne’deki dümenin başında Kemal Şahin vardı.

Edirne Valisi Günay Özdemir’de konutundan Emniyet Müdürlüğü’ne geçerek krizi yönetiyordu.

Hainlerin başarılı olup olmayacağı belli olmadığı saatler,

Bu gün Cumhurbaşkanının yaverinin, Genelkurmay Başkanının emir subayının hainler arasında olduğu düşünülürse,

Kimin hain, kimin vatansever olduğunun kestirilemediği karanlık dakikalar,

İnsanın ister istemez mücadele ettiği kişinin gerçek niyetinin tam olarak anlamakta tereddüt ettiği zamanlar,

Kriz masasının başında bulunan Vali Günay Özdemir, Emniyet Müdür Vekili Kemal Şahin’in ‘kararlı’ tutumunu görünce rahatlıyor.

Hangi durumda olursa olsun, saat kaç olursa olsun telefonunu her zaman açıp cevap vermek gibi bir huyu vardır Kemal Şahin’in,

Tankların Meriç Köprüsü’ne geldiği saatlerde telefonla ‘ne oluyor’ diye aradığımda. ‘İzinler kaldırıldı, tüm arkadaşları göreve çağırdık’ diye yanıt verdi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Emniyet Müdürlüğünde kriz masasında ekipleri yönetirken, birkaç kez telefonla aradığımda, ‘durum kontrolümüzde, tankların Karaağaç’tan gelişini engelledik, genel müdürlük silah kullanma yetkisi verdi’ dedi,

Bir taraftan kritik, stres yüklü gecede ekipleri sevk ve idare ederken, diğer taraftan da, Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan’ın tatil için bulunduğu İzmir’den Edirne’ye gelmesini koordine etti.

Edirne’de hain gecenin kırılma noktası, saatler gece yarasına yaklaştığında yaşandı.

Karaağaç’taki kışladan saat 23.30 sıralarında çıkıp Meriç Köprüsü’ne gelen, üzerinde ağır makineli tüfekler bulunan ihraç edilen tutuklu Yarbay Kağan Kaya komutasındaki birliklerin şehre girmeyi zorladığı dakikalarda kararlı tutumu ile ekiplerine ‘ne pahasına olursa olsun sokmayın’ diye kesin talimat verdi.

Edirne’de uzun yıllar görev yaptığı için hainlerin geçebileceği tüm delikleri avucunun içi gibi biliyordu.

İkinci bir sızma harekâtının Süvari Köprüsü civarından olacağını düşündüğü için ekiplerin bir bölümünü o noktaya sevk etti.

Hainlerin geçişine yine izin verilmedi.

FETÖ/PDY örgütüne yönelik Edirne operasyonlarını yönetti,

Sonra da, darbe girişiminin sivil ayağının bir numarası Adil Öksüz’ü yakalamakla görevlendirilen ekibin başına getirildi.

İşte Edirne’de o karanlık gecenin şahini Kemal

***

O gece başlıklı yazımla ilgili notlar geldi.

Tarihe not etmek için devam edelim,

O gece kriz masasında MİT Bölge Başkanı, Jandarma Alay Komutanı Albay Kamuran Ersan,

Cumhuriyet Savcısı Fahri Mutlu Tosun’un da yer aldığını ekleyelim.

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.