DOLAR 32,5998 0.37%
EURO 34,8170 0.22%
ALTIN 2.496,080,48
BIST 9.451,35-0,77%
BITCOIN 21159535,71%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meraksız insanlar olduk

ABONE OL
17 Eylül 2020 10:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yazılacak o kadar çok yazı, konu var ki, hangisini yazayım diye düşünürken, aklıma son haftalarda okuduğum gazetelerden edindiğim bilgiler geldi. Gerçekten biz ne zaman, ne kadar duyarsız, meraksız insanlar olduk.

Hadi hep birlikte okuyalım..

Her yaz ayı geldiğinde ülkemizin bir çok ilinde orman yangınları meydana gelir. F35 uçaklarının ülkemize gelecek mi? gelmeyecek mi? diye her gün haber izleyen, kahve köşelerinde konuşan vatandaşımız neden hala yangın söndürme uçaklarının alınmadığını, alınanların ise kullanılmadığını, kiralama yapıldığını hiç merak etmediniz mi!

Dünyanın bütün milletleri kaçak olarak Türkiye’ye giriyor.

Biz Türkler olarak başka bir ülkeye gitmek için para ödüyoruz. Hiç merak etmediniz mi!

Türkiye’ye gelen ithal etler depolarda çürümüş. 5 euroya aldığımız etleri 2 Euroya başka ülkelere satıyormuşuz.

Bu etleri depolarda çürüteceklerine, daha ucuz fiyata başka ülkeye satacaklarına bizim insanımıza ücretsiz veya az bir bedelle satılmıyor? Hiç merak etmediniz mi!

TBMM’de 15 Temmuz’un siyasi ayağı soruluyor reddediliyor. Şüpheli ölümler, failimeçhul cinayetler için soru önergesi veriliyor reddediliyor. Yunanistan’ın işgal ettiği adalar soruluyor reddediliyor. Bazı bakanlarının kurduğu şirketler. Kadın cinayetleri, tarikat yapılanması soruluyor reddediliyor.

Hiç merak etmediniz mi?

Kanada’da bir tek ağaç bile kesilemiyor. Ama Kanadalılar kazdağlarında altın aramak için 195 bin ağaç kestiler. Kendi ülkelerinde bir ağaç bile kesmeyen kanada Türkiye’de 195 bin ağaç kesiyor. Hiç merak etmediniz mi!

1923’ten 2003 yılına kadar kaç tane maden ruhsatı verilmiş biliyormusunuz. 1168 adet. 2003 yılından 2018 yılına kadar kaç tane verilmiş biliyormusunuz. 149 bin 965. Peki 2019 yılında kaç tane daha ruhsat verildi. Hiç merak etmediniz mi?

Sadece sosyal medyada yaşayıp, hayatta başka hiçbir şeye yaramayan gereksiz insanlar var maalesef. Daha duyarlı bir toplum yetiştirmek için içine kapanık nesiller yerine, duyarlı ve meraklı bir toplum yetiştirmeliyiz…

Tebessüm yüzünüzde, sevgi yüreğinizde, sevdikleriniz hep yanınızda olsun. Her ne işiniz varsa olumlu şekilde sonuçlanması dileğimle…

GÜNÜN SÖZÜ :

Merak, insanın yaşama sevincidir ve insanı cıvıl cıvıl hale getiren garip bir hareket enerjisidir. Etraf ile ilgi ve alakayı kesmiş, hiçbir şeye merak duymayan bir insana, bitkisel hayat süren insan gözü ile bakılır. Daha da kötüsü eğer bir insan bitkisel hayat sürmüyor, fakat hiçbir şeye merak duymuyorsa, bu insanın vicdan duygularının zedelenmiş olmasından korkulur. Meraksız bir insan, içe doğru tehlikeli hisler barındıran insandır.

 

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.