DOLAR 32,3277 0.23%
EURO 35,1188 -0.05%
ALTIN 2.299,090,96
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23031672,95%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

RESESYONDAN SONRA DEPRESYON

ABONE OL
17 Eylül 2020 10:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2. dünya savaşından sonra en büyük krizi yaşıyor dünyamız. Salgın yakın geçmişte benzeri görülmemiş şekilde her ülkede resesyona neden olacak.

Yani Ekonomik faaliyetlerde duraklama, gerileme, işsizliğin artması, milli gelirin düşmesi. Bir konjonktür dalgası, ekonomik faaliyetlerin en canlı olduğu tepe noktasına ulaştıktan sonra resesyon aşamasına girecek. Resesyon ekonomik duraklama ve geriye gidişin nispeten ılımlı olan şeklidir.

Bunun en aşırı şekli ise depresyondur.

Bugün Uzunköprü cadde ve sokaklarına baktığımızda karamsarlığın dışında bir şey görmek mümkün değil.
İnsanlar önce işimizi kaybettik korkusuna, daha sonra ölüm korkusuna kapıldılar. Nisan ayı sonunda virüs tehlikesinden çıktığımızda pisikolojik olarak yıpranan insanlarımız ne olacak? İşini kaybeden,
eşini kaybeden, parasız pulsuz kalan bu insanlarımız için devletimizin acil olarak pandemi hastanelerini depresyon geçiren, pisikolojisi bozulan vatandaşlarına destek vermek için organize etmeli. Her il ve ilçelere bu işin uzmanları gönderilmeli. Çünkü bahsettiğim bu konu virüsten daha tehlikeli.
Ülkede şizofreninin en az koronavirüs kadar tehlikeli boyutlara ulaşmış bir halk sağlığı sorunu olduğuna inanmaya başladım.

SİYASİLERİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Her gün onlarca insanımızı kaybediyor, yüzlerce insanımız canınla uğraşıyor, binlercesi ise hastalıkla mücadele ediyor, geri kalan milyonlarca insanımız ise hastalığa yakalanmamak için tedbir alıyor. Türkiye büyük bir küresel salgınla mücadele ederken hâlâ “siyaset” yapılmasına, siyaset konuşulmasına inanmak güç.

İnsanlar can çekişirken, hastanelerde bir kişiyi hayatta tutabilmek adına binlerce sağlık personeli canını ortaya koyan bir mücadele verirken, bir kesimin CHP’li belediyelere öteki kesimin de hükümeti hedef alıp “fırsat bu fırsat” deyip dalmasına akıl sır erdirmek mümkün değil.

Gün aramıza duvarlar değil, köprüler örme zamanı değil mi?

Dünyada yepyeni bir milat yaşanırken,

Rusya can düşmanı Amerika’ya uçak dolusu tıbbi malzeme gönderirken,

Rusya gönderdiği bu malzemelerle övünmeyi bırak “Amerika tıbbı malzemede yeterli hızı yakaladığında o bize yardım edecek” açıklamasını yaparken,

Düne kadar Çin’le ticaret savaşı yapan Amerikan başkanı Trump “Çin’le birlikte çalışacağız” diyebiliyorken,
İtalyanın bir çok caddesinde Rus askeri araçları dolaşırken,

Rusyanın askeri tabibleri ölüme gittiklerini bile bile salgının merkezi Lombardiya’ya girip “İtalyan halkını yaşatacağız” derken, Çin’li hekimler İtalya’da Fransa’da İspanya’da can kurtarmak için çalışırken,
Küba, Avrupa’nın imdadına koşarken

Peki biz ne yapıyoruz?

Onun belediyesi, bunun belediyesi. Sen bizden değilsin.

Agalar toplayın kafanızı ;

Çünkü dünya biliyor ki kendini kurtarmanın yolu kendinden olmayanı da kurtarmak…

İnşallah sizlerde bu düşüncelerinizden bir an önce kurtulursunuz.

Tebessüm yüzünüzde, sevgi yüreğinizde, sevdikleriniz hep yanınızda olsun. Her ne işiniz varsa olumlu şekilde sonuçlanması dileğimle…..

GÜNÜN SÖZÜ : PANİĞİN YARATTIĞI KORKU, HER YERDE SUÇLU ARAR
VE NE KADAR SUÇLARSA, O KADAR KORKUSU ARTAR

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.