DOLAR 32,5966 0.35%
EURO 34,8247 0.21%
ALTIN 2.508,280,97
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20995682,98%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Maraton 20 Haziran’da koşulacak

Maraton 20 Haziran’da koşulacak

ABONE OL
13 Kasım 2021 18:52
Maraton 20 Haziran’da koşulacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) Başkanı Önder Akdağ, 3 kez ertelenen 6. Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’nun 20 Haziran’da gerçekleştirileceğini söyledi. Akdağ, pazar günü gerçekleşecek maratonun sokağa çıkma yasağı içerisinde hem trafiği aksatmayacağını hem temasın az olması ile bunun avantaj olduğunu bildirdi.

TUYUB Başkanı Önder Akdağ, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, daha önce 3 kez ertelenen 6. Sınırsız Dostluk Yarı Maratonuna yönelik açıklamalarda bulundu.

“ÇEVRE VE SIFIR ATIK TEMALI MARATON 20 HAZİRAN’DA”

Uluslararası 6. Dostluk Yarı Maratonu’nun geçen yıldan buyana 3 defa ertelendiğini hatırlatan Akdağ, “Bugün itibari ile tarihimizi güncelliyoruz. 20 Haziran 2021 tarihinde Uluslararası 6. Dostluk Sınırsız Yarı Maratonu, ‘Çevre ve Sıfır Atık’ temasıyla şehrimizde gerçekleşecek. Şu ana kadar organizasyona kayıtlı bin tane sporcu var. Başka organizasyonlarında iptal olmasından dolayı ek kontenjan açmayla ilgili talep var. Bugün o kontenjanı da açtık. İlk defa binli rakamların üstünde şehrimizde bu organizasyonu hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bu organizasyonu şehrimize ve ülkemize yakışır şekilde gerçekleştirilmesi adına zor ve sıkıntılı bir süreçten sonra bunu da şehrimiz adına olumlu şekilde sonuçlandırarak üzerimize düşeni bir sivil toplum örgütü olarak yerine getireceğiz” dedi.

“BU MARATONLA ESNAFIMIZA DESTEK OLUYORUZ”

Covid sürecinden dolayı her yıl destek olan esnafların bu yıl olamaması sebebiyle, maraton için gelecek atletlerin şehre ekonomik katkı bırakmasının esnaf için önemli olduğunu dile getiren Akdağ, “Şehirlerde bu tür organizasyonları yapmak destekle, imece ile olan bir şey. Bu yıl zor bir süreçten geçiyoruz. Esnafımızdan maratonla ilgili katkı ve destek istemedik. Onlarında yaşadıkları zorlukları biliyoruz. Aslında bizlerinde onlara destek olması gerektiğini düşünüyoruz. Tamda bu bağlamda sınırsız dostluk yarı maratonu ayın 20’sinde, sporcular şehrimize bir gün önceden gelerek, yaklaşık bin 500 katılımcıdan bahsediyoruz, şehrimizdeki bütün konaklama tesisleri doluluk oranına ulaşacak. Yeme içme, gastronomi, hediyelik eşya. Bunlarla bizde bu süreçte bize her yıl destek olan esnafımıza bizde bir sivil toplum örgütü olarak bu yıl bu organizasyonu, bu kadar güçlüğe rağmen gerçekleştirerek destek olmaya çalışıyoruz. Bugünde bizim esnafımıza ve destek olma zamanımız. Bizde üstümüze düşeni yapıyoruz” dedi.

“PAZAR GÜNÜ HER TÜRLÜ COVİD TEDBİRİNİ HAZIRLADIK”

Maratonun yapılacağı günün sokağa çıkma kısıtlamasına denk gelmesi ile temasın daha azalacağını belirten Akdağ, “Pandemi kuralları geçerli, sporcular şehrimize Cumartesi günü gelecekler, şu öngörülen Pazar günü de kısıtlama var. Kısıtlamanın olması bir anlamda pandemi sürecinden dolayı teması da azaltabilecek bir şey. Sporcular Cumartesi şehre gelip, pazar günü organizasyona katılıp, çokta temas olmadan, şehirdeki trafiği çok aksatmadan bu organizasyonu gerçekleştirmiş olacağız. Pandemi kuralları halen geçerli. Federasyonun belirlemiş olduğu dünya çapında yapılan bütün organizasyonlarda bu uygulanan kriterlerin hepsi bizim organizasyonumuzda da geçerli ve uygulanacak. Dalgalı start, startta ve finishte maske, finishte madalyaların temassız verilmesi bunun gibi birçok detay var. Bununla ilgili federasyonun zaten belirlediği Covid bilgilendirme notlarını sporcuların tamamına mail olarak ulaştırdık. Önümüzdeki günlerde bu kurallarla ilgili güncelleme olursa onları da sizlerle ve spor camiası ile paylaşacağız” dedi.

“2022’DE BAMBAŞKA BİR ORGANİZASYON OLACAK”

Gelecek yıl çok kapsamlı bir organizasyon olacağı işaretini veren Akdağ, “Gerçekten ben bu organizasyona kayıt olan bin üzerinde atlete, bize, şehrimize inanarak, bu organizasyonun öyle ya da böyle yapılacağına dair inançlarını yitirmedikleri için teşekkür ediyorum. İnsanlar antrenman yaptılar, alın teri döktüler, uçak biletleri iptal oldu ama buna rağmen Edirne’de koşmaktan vazgeçmediler. Bu da şunu gösteriyor ki biz doğru bir iş yapıyoruz, Edirne herhangi bir şehir değil, Edirne koşulacak bir açık müze, o yüzden her geçen gün bu katlanarak devam ediyor. Belediye Meclisinde görüşülüyor kabul edilecek, önümüzdeki yılda bambaşka bir boyutta bambaşka bir organizasyon yapacağız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.