DOLAR 32,5728 0.16%
EURO 34,9266 0.7%
ALTIN 2.437,440,20
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21745661,27%
Edirne
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Maratonun start ve bitiş noktası Lozan Anıtı

Maratonun start ve bitiş noktası Lozan Anıtı

ABONE OL
20 Nisan 2022 15:41
Maratonun start ve bitiş noktası Lozan Anıtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü (BUDDER) Başkanı Önder Akdağ, 7’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Edirne Maratonu’nun start ve finiş noktasını Selimiye Meydanı’nda devam eden çevre düzenlemesi nedeniyle Lozan Anıtı’na taşıdıklarını söyledi.

BUDDER Başkanı Önder Akdağ, 8 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşecek 7. Uluslararası Edirne Maratonu’nun yeri, güzergahı ve ek kontenjanla ilgili basın toplantısı düzenledi.

“MARATON’UN BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ NOKTASI LOZAN ANITI”

Selimiye Meydanı’ndan başlangıç ve bitiş yapmak istediklerini ancak çevre düzenlemesinden dolayı Rektör Erhan Tabakoğlu’nun Lozan Anıtı’nın bulunduğu Güzel Sanatlar Fakültesi alanını kendilerine tahsis ettiğini aktaran Akdağ, “Bu yıl maratonun etkinlik alanını şu an içinde bulunduğumuz Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne taşıma kararı aldık. İlgili kurumlarla yaptığımız toplantılarda ve Trakya Üniversitesi Rektörümüzle yaptığımız görüşmelerde maratonun sporcu kit dağıtımı, etkinlik alanı start ve finiş noktası olarak Güzel Sanatları, Edirne Maratonu’na katılacak sporculara kendileri açmış oldu. Kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Şimdi bilindiği üzere bu uluslararası bir etkinlik TRT Spor’un da naklen yayınıyla gerçekleşecek. Şehrimiz doğal olarak çok görünür olacak. Bu alan da tarihi dokusu itibariyle kartpostallık bir alan. Sporcularım buradan parkurumuz aslında. Koşarak geçiyorlardı ama bütün sporcular bu alanı şimdi doya doya yaşayacaklar. Çünkü burası bir açık müze aynı zamanda. O yüzden bu alanda bütün sporcuları ağırlamaktan onur duyacağız” dedi

“21 KM KOŞANLAR SELİMİYE ETRAFINDA 1 TUR ATACAK”

7.Uluslararası Maraton’un güzergahından bahseden Akdağ, “Parkurla ilgili de şöyle bir güncellememiz var. Startı ve finişi buraya aldığımız için geçmiş yıllarda on kilometre koşan sporcularımız Pazarkule Sınır Kapısı’ndan çıkış gerçekleştiremiyordu biliyorsunuz. Bu yıl startı buradan veriyoruz. Bütün atletler Pazarkule Sınır Kapısı’ndan çıkarak o sembolik geçişi yaparak geri dönüyorlar. Şimdi 10 kilometre ve 21 kilometre koşanlar, Pazarkule’den dönüşte Edirne istikametine, Lozan Caddesi’nde, yani maratonun aslında eski parkurunda koşarak Edirne istikametine gidiyorlar. 10 kilometre koşan sporcular, protokol evinin olduğu bölgeden tekrar buraya Lozan Anıtı’na geri dönüş sağlayarak parkuru tamamlamış oluyorlar. 21 kilometre koşanlarsa yine maratonumuzun var olan parkurundan çarşı istikametine Selimiye’ye doğru koşarak Selimiye’nin etrafında bir tur attıktan sonra yine başlangıç noktasına Karaağaç’a gelerek finişe ulaşmış oluyorlar. Doğal olarak bu parkur güncellemesi hem maratonun dereceleri açısından hem katılan her sporcunun, Pazarkule’den o ülkeye girişteki Türkiye tabelasının altında fotoğraf vermesi açısından da önemliydi. Böylece bu da gerçekleşmiş olacak. Herkese Edirne’de ağırlamaktan Edirne yılında Edirne’de ağırlamaktan onur duyacağımızı ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.