DOLAR 32,5357 -0.05%
EURO 34,9354 0.08%
ALTIN 2.431,100,05
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 2158113-1,41%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Marketlere etiket denetimi

Marketlere etiket denetimi

ABONE OL
28 Aralık 2021 17:07
Marketlere etiket denetimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Ticaret Müdürlüğü ekipleri marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ile etiket denetimi gerçekleştirdi.

Ekipler marketlerdeki reyonları gezdi, gıda ve temel tüketim ürünlerinde fiyat artışlarından, raf ve kasa fiyatları arasındaki uyuşmazlığa kadar birçok konuda detaylı denetimde bulundu.

Fahiş fiyat ve yanlış bilgilendirmeye karşı da denetimlerde bulunan ekipler, ürün gramajı, fiyat ve irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında inceleme yaptı.

Edirne Zabıta Müdürü Mustafa Zogo, AA muhabirine kanunun verdiği yetki çerçevesinde denetimler yaptıklarını söyledi.

Kentteki işletmelerde fiyat etiket denetimi yaptıklarını anlatan Zogo, “Satışa sunulan ürünlerin bizim satış fiyatını ve etiketlerin mevzuata uygunluğunu denetledik. Ayrıca satışa sunulan ürünlerin raf fiyatı ve kasa fiyatını değerlendirdik. Yine bazı ürünlerde fahiş fiyat artışları olduğunda sevk irsaliyesi ve faturalarını isteme suretiyle bunların tespitlerini yapıp gerektiğinde ticaret il müdürlüklerine bildirmekteyiz.” diye konuştu.

Zogo, Edirne’de fiyat artışlarına yönelik şikayetler aldıklarını ancak fahiş fiyatlarla satış tespiti olmadığını kaydetti.

Keşan ilçesinde de ekipler marketlerde satışa sunulan ürünlerin 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun’da belirtilen genel hususlar kapsamında fiyat, hijyen ve kalite denetimlerini sürdürüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.