DOLAR 32,3717 0.15%
EURO 35,0271 -0.18%
ALTIN 2.324,590,23
BIST 9.105,260,28%
BITCOIN 2270483-0,92%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Maske takma zorunluluğu gelebilir!

Maske takma zorunluluğu gelebilir!

ABONE OL
9 Kasım 2021 18:16
Maske takma zorunluluğu gelebilir!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentteki trafiğe kapalı alanlarda maske takma zorunluğunun olduğunu ve bu konuyu Edirne Valisi Ekrem Canalp ile değerlendirdiklerini belirterek, “Zannediyorum Edirne’de maske takma zorunluluğu olan iller arasına katılacaktır” dedi.

Edirne belediyesi tarafından kent genelindeki kımızı ve mavi trafik ışıkları ‘Maske Tak’ stickerle değiştirildi.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm Dünya’yı etkileyen yeni tip koronavirüs nedeniyle önlemler devam ediyor.

Edirne Belediyesi alınan tedbirler kapsamında daha önce kırmızı ve yeşil trafik ışıklarına uyarıcı yazı yapıştırmıştı.

Kırmızı trafik ışığına ‘Evde Kal’, yeşil trafik ışığına ise ‘Eve Git’ stickerleri belediye tarafından yapıştırılmıştı.

Önceki günde yine belediye tarafından ışıklardaki bu yazılar ‘Maske Tak’ olarak değiştirildi. Belediye Başkanı Recep Gürkan da Bankalar Mevkii’ndeki yeni stickerları takılmasını inceledi. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Gürkan şunları söyledi.

“Bütün Türkiye olarak Kovid’le mücadelemiz devam ediyor. Tabi yeni normalleşme dönemine girdik ama mücadele bitmedi. Sayın Sağlık Bakanı’nın da açıkladığı gibi, Sayın Cumhurbaşkanı’nın da açıkladığı gibi mücadeleye devam. Taki Türkiye’de hiç bir vaka çıkmayana kadar ama o nokta da bile korunma mücadelemiz devam edecek.

Biliyorsunuz 10 Mart’tan bu yana devam eden sokağa çıkma yasakları, 65 yaş üstünün, 20-18 yaş altının sokağa çıkma yasakları döneminde biz Edirne’deki trafik lambalarını, trafik ışıklarını kırmızı ve yeşile, kırmızıya ‘Evde Kal’, yeşile de ‘Eve Git’. Yani kırmızı yandı duruyoruz, durmamız gerekiyor trafik ışıklarında. Tüm şehirdeki kırmızı trafik ışıklarına ‘Evde Kal’ diye yazmıştık. Yeşil olanlara da yeşil yandı artık gidebilirsin ama eve git anlamına gelecek ‘Eve Git’ yazmıştık.

Şimdi Cumhurbaşkanlığı’nın aldığı karar gereği artık sokağa çıkma yasakları yok. Evde kalmak belirli süreler için daha serbest.  Ama tüm Türkiye’de yavaş yavaş bütün iller maske zorunluluğu getiriyor. Maskesiz sokağa çıkma yasağı getiriyor. Biz bu anlamda bir ilk olalım istedik, öncü olalım istedik. Edirne’deki trafik ışıklarındaki o ‘Evde Kal’ ve ‘Eve Git’ stickker, yazılarını çıkartarak hem kırmızı ışığa hem de yeşil ışığa ‘Maske Tak’ stickkerını yapıştırıyoruz bugün itibariyle. Bunun anlamı şu. Kırmızı da olsa ‘Maskeni Tak’, yeşil de olsa ‘Maskeni Tak. Yani her halükarda, her ortamda mutlaka ama mutlaka maskemizi takalım, sosyal mesafeye uyalım, hijyen kurallarına riayet edelim. Hepimizin sağlığı için, hepimizin güvenliği için maskesiz dışarıya, sokağa çıkmayalım.

“BANA BİR ŞEY OLMAZ DEMEYİN, SİZE OLMASA BİLE SEVDİKLERİNİZE BULAŞABİLİR, MASKENİZİ TAKIN”

Maskenin tek bir amacı var. Ağız ve burundan gelebilecek virüslere karşı bizi korumak. Bizde bir virüs varsa bir taşıyıcıysak yada pozitif vakaysak bilmediğimiz halde onuda bir başkasına bulaştırmamak. Dolayısıyla maskenin takılabileceği tek bir yer var. Ağzımızın ve burnumuzun bulunduğu yüzümüz. Bunun dışında kafaya takmak, kola takmak, cepte taşımak hiç bir anlam ifade etmiyor. Lütfen bana bir şey olmaz demeyin. Size bir şey olmaz, yakınlarınıza olur, ailelerinize olur, çocuğunuza olur, arkadaşınıza olur, diğer vatandaşlara olur. O yüzden her ortamda mutlaka ama mutlaka sosyal mesafe kurallarına uyarak maskemizi takalım.

“SIFIR POZİTİFLE GİDEN VAKA SAYISI EDİRNE’DE ARTMAYA BAŞLADI”

Basında da yer aldığı için söyleyebilirim. Biz bir aydır sıfır vakayla gidiyorduk, sıfır pozitifle gidiyorduk. Son birkaç gündür vaka sayıları görülmeye başladı. Maalesef Edirne’de de pozitif vakalar görülmeye başladı. Şehir dışından gelenler de var bunların içerisinde ama şehir dışından da gelmiş olsa bu Edirne’nin kayıtlarına giriyor, Edirne’nin istatistiklerine giriyor. O yüzden ne olur maskelerimizi takalım.

MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU GELEBİLİR

Edirne’de şuanda trafiğe kapalı alanlarda maske takma zorunluğunun olduğunu ancak bu konuyu Edirne Valisi Ekrem Canalp ile değerlendirdiklerini belirten Gürkan, “Zannediyorum Edirne’de maske takma zorunluluğu olan iller arasına katılacaktır. Şuanda Saraçlar Caddesi, Tahmis, Çilingirler, Balıkpazarı, Zindanaltı gibi trafiğe kapalı alanlar; Pazar yerleri, AVM’ler maske zorunluluğuna tabi. Maskesiz buralara girmek yasak, cezai işleme tabi” dedi.

Açıklamaların ardından kentin en işlek caddesi olan Saraçlar Caddesi’ni de gezen Belediye Başkanı Recep Gürkan, maske takmayan ya da maskesini düzgün takmayan vatandaşları uyararak, maskelerini takmalarını istedi.

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.