DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20903961,29%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Maske var, kask yok!

Maske var, kask yok!

ABONE OL
16 Kasım 2020 11:02
Maske var, kask yok!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de kasksız, plakasız ve yaya güzergahında gezen motosiklet sürücüleri vatandaşı artık bezdirdi. Edirne genelinde ana cadde, ara sokaklar, trafiğe kapalı alanlarda kaskı ve plakası olmayan motosiklet kullanıcıları pandemi sürecini düşünerek maskeyi takarken, sürüş güvenliğini koruyacak kaskı ihmal ediyor.

Pandemi süreci ile beraber Edirne Halkı maske takma konusunda başarılı olurken, kask konusunda ise sınıfta kaldı. Plakasız şekilde şehir genelinde gezen motosikletler aynı zamanda yaya trafiğinin olduğu Saraçlar Caddesi, Çilingirler Caddesi’nin bulunduğu Çarşı Merkez’de hem yerli ve yabancı vatandaşları rahatsız ediyor. Bazı motosikletlerde ise sürücü kask takıp, arkasındaki yolcu kaskı takmazken, bazen ise hem sürücü hem arkadaki yolcunun aynı anda kask takmaması tehlikeye davet çıkarıyor.

Özellikle trafikteki araç sahipleri, kask takmayan motosiklet sürücülerinin olası bir kaza durumunda araç altında kalabilecekleri korkusunu da yaşıyor. Pandemi sürecinden önce kask kuralına harfiyen uyan sürücüler, maske zorunluluğuna adapte olunması ile kask yerine şapka, bere takmaları kural tanımamanın en net fotoğrafı oldu. Tehlikenin göz göre göre geldiğini savunan vatandaşlar ise kolluk kuvvetlerine seslenerek “Edirne’de kask takan motosiklet sürücüleri, takmayanlara göre daha fazla. Bu sürücüler hem trafikte hem trafiğe kapalı alanda kural çiğniyor. Bazılarının ise plakaları bile yok. O kaskın bizi değil kendi canlarını kurtaracağını unutuyorlar. Seyir hainde önlerine bir köpek fırlasa dengelerini kaybetseler Allah korusun, ya yere düşerek zarar görecekler belki hayatlarını kaybedecekler, ya da arkadan gelen bir araç onlara zarar verecek. Edirneliler maske takmayı öğrendi ama bu seferde güvenlik için kask takmayı kaybettik. Yetkililerimiz bu duruma bir önlem alır, özellikle Çarşı Merkez’de dikkatli olursa, bir nebze olsun bu sürücüler bu tarz hareketlerden kaçınacaktır” şeklinde konuştular.

Öte yandan 2020 yılı içerinde plakasız motosiklet kullanım cezası genel araç sınıfına girdiği için 2 bin 81 lira, kasksız motosiklet kullanımı 132 lira olarak cezai işlem uygulanmakta.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.