DOLAR 32,5146 -0.1%
EURO 34,9638 0.33%
ALTIN 2.434,420,48
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2084174-1,14%
Edirne
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Maskelerin herhangi bir zararı yok, aksini iddia eden herkes kanıt sunmalı”

“Maskelerin herhangi bir zararı yok, aksini iddia eden herkes kanıt sunmalı”

ABONE OL
18 Eylül 2020 16:19
“Maskelerin herhangi bir zararı yok, aksini iddia eden herkes kanıt sunmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NOVA TV’nin Merhaba Bulgaristan programına konuk olan göğüs hastalıkları uzmanı Dr. Aleksandır Simidçiev, “Okullar enfeksiyon hastalığının yayılmasına sebep olacak, ancak hastalığın geliştiği yerler haline gelmeyecek. Orada ağır hasta öğrencilerimiz olmayacak. Çocuklar düşük risk grubunda bulunuyor ve onlarda hastalık hafif seyrediyor. Yalnızca öğretmenler ciddi şekilde hastalanabilir. Pek çok temasta bulunulduğu için sonuçların pozitif çıktığı test sayısı artacak. Ancak hastaneye kaldırma vakaları veya ölüm oranı artmayacak” diye kaydetti.

Dr. Simidçiev, ayrıca çocukların virüsü kendisinden daha yaşlı akrabalarına bulaştırabilecekleri ve koruyucu ekipman kullanmaları gerektiği konusunda yorum yaptı.

Uzman Doktor, “Maskeler hakkında pek çok gerçek var. Maskeler, sadece koronavirüsün değil solunum yolu enfeksiyon hastalıklarının bulaşma sıklığını da azaltır. İkinci bir gerçek, kanıtlanmış yan etkilerinin olmaması. Maskelerin herhangi bir zararı yok. Aksini iddia eden herkes kanıt sunmalı” dedi.

Göğüs hastalıkları uzmanı, çocukların bulunduğu ortam nedeniyle duyarlılıklarının yüksek olduğunu açıkladı. Dr. Simidçiev, “Bu nedenle enfekte olanların sayısı az olmayacak” dedi. Onun ifadesine göre bu, ülkedeki durumu daha da kötüleştirmeyecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.