DOLAR 32,4533 0.11%
EURO 34,4528 -0.13%
ALTIN 2.489,440,27
BIST 9.679,80-1,37%
BITCOIN 2040331-4,07%
Edirne
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meclise çalım

Meclise çalım

ABONE OL
9 Aralık 2022 13:56
Meclise çalım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Binali Yıldırım’ın da yakın takibine aldığı Edirne Belediye Meclisinin aldığı rant kokan imar kararlarının altından yeni bir skandal çıktı. Meclis üyelerine imar plan değişikliği için alınan komisyon kararının ekine belediyeye ait arsanın yeşil alandan otoparka dönüştürüldüğü gizlendi.

Sanayi Sitesi karşısındaki arsa için şehrin ana yolunun 32 metreden 20 metreye düşürülmesi ile başlayan ve daha sonra bir başka parselde 11 ay ara ile yapılan iki plan değişikliği ile sağlanan yüzde 33 inşaat artışı ve bitişiğindeki belediye parselinin yeşil alandan otoparkta dönüştürülmesinin yankıları sürüyor.

MECLİS ÜYELERİNDEN GİZLENDİ

Öz Ar Market şirketi tarafından Kavgaz’da bulunan 1500 metrekare arsanın inşat yapma yoğunluğunun 1.50 ‘den 2.00’ye çıkarılması ve ticaret ile konut olarak imar değişikliği yönündeki talebi Edirne Belediye Meclisi’nin 6 Mayıs 2016 günü yapılan toplantısında görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi. İmar Komisyonu da Ali Yazıcı başkanlığında meclisin 10 günlük kesin süre belirlemesine rağmen 26 Mayıs 2016 günü toplanarak arsa sahibinin talebini kabul etti.

GİZLİ KAPAKLI

Edirne Belediye Meclisinin 1 Haziran günü yapılacak toplantısına ait gündem ve ekleri üyelere dağıtıldı. Şehircilik ve İmar Müdürlüğünün Dinçer Asar imzası ile 27 Mayıs 2016 tarih ve 728848 sayılı yazsı ekinde gönderdiği 65 numaralı İmar Komisyonu kararına ‘plan tadilatı yapılacak alan’ notu ile iki adet imar durumunu gösteren pafta konuldu. Edirne Belediye Meclis üyelerine dağıtılan 65 numaralı imar kararı ekine konulan ve Öz Ar Şirketine ait parselin bitişiğinde yer alan belediye arsası yeşil alan olarak gösterildi.

ÜYELERE EK SUNULMADI

Şehircilik ve İmar Müdürü Dinçer Asar imzası ile 28 Ocak 2016 tarih ve 31771 sayı ile 1 Şubat günü yapılacak belediye meclis toplantısına 10 adet imar komisyonu kararından 9 tanesinin ekine değişiklik yapılacak yerlerin krokileri ya da mahkeme kararları konuldu. Ancak sadece, kentimizin gelişme bölgesinde planda dağılmış şekilde bulunan küçük ölçekli bir çok park alanı yerine bütüncül ve büyük ölçekli bir park alanı oluşturulması gerekçesiyle değiştirilen plan notları kararı için ek konulmadı. Böylece hangi parsellerin yeşil alandan çıkarılıp otoparka ya da konuta çevrildiği meclis üyelerinden gizlendi. Belediye Meclisi 1 Şubat tarihli toplantısında bir çok yeşil alanın kaldırılarak otopark ya da konut olarak değiştirilmesi şeklindeki karar kabul edildi.

OCAK AYINDA OTOPARK OLDU AMA

Öz Ar Şirketine ait parselin bitişiğindeki belediyeye ait arsa 1 Şubat 2016 tarihli mecliste yeşil alandan otoparka dönüştürülmesine rağmen Haziran ayında yapılan meclis toplantısına getirilen 65 numaralı imar komisyonu kararı ekinde neden hala yeşil alan olarak gösterildiği anlaşılamadı. Belediyenin resmi kayıtlarında Şubat  ayından itibaren otopark olarak görünen belediye parselinin Haziran ayında gizlenerek yeşil alan gibi gösterilip  üyelere dağıtılması büyük bir skandal olarak ortaya çıktı.

SAHTE BELGE

Belediyeye ait parselin Ocak ayından yeşil alandan otoparka dönüştürülmesi yönündeki karara rağmen Haziran ayında meclis üyelerine yeşil alan gibi belge düzenleyerek meclise gönderilmesinin sahte resmi belge niteliğinde olduğu ileri sürüldü.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.