DOLAR 32,3828 0.19%
EURO 35,0626 -0.11%
ALTIN 2.325,070,26
BIST 9.142,400,69%
BITCOIN 2261791-1,64%
Edirne
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mecliste ‘25 Kasım Stadyumu’ gerginliği

Mecliste ‘25 Kasım Stadyumu’ gerginliği

ABONE OL
18 Şubat 2020 10:35
Mecliste ‘25 Kasım Stadyumu’ gerginliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valilisi Ekrem Canalp’in ‘25 Kasım Stadyumu’nun İl Özel İdaresi’ne tahsisi talebini görüşmek üzere Olağanüstü toplanan il genel meclisinde tansiyon yükseldi. AK Partili üyeler devrin bir an önce onaylanması isterken, CHP’li üyeler ise konunun araştırılmasını isteyerek buna karşı çıktı. Devir talebi, CHP’li üyelerin verdiği önergeyle mart ayı meclis toplantısında görüşülmek üzere oy çokluğuyla kabul edildi.

Edirne İl Genel Meclisi Mehmet Geçmiş başkanlığında olağanüstü toplandı. Edirne Valilisi Ekrem Canalp tarafından meclise gönderilen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait 25 Kasım Stadyumunun, İl Özel İdaresi’ne devri konulu talep yazısı mecliste tansiyonu oldukça yükseltti. AKP’li üyeler stadyumun İl Özel İdaresine devri konulu yazının bir an önce onaylamasını isterken CHP’li üyeler buna karşı çıktı ve konunun araştırılarak mart ayı olağan meclis toplantılarında görüşülmesine istinaden bir önerge verdi.

 “YETERLİ BİLGİYE SAHİP DEĞİLİZ” 

CHP Grubu sözcüsü Erdoğan Gümülcineli tahsis konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıklarını belirterek, “Bu konuda çok yeterli bilgiye sahip değiliz. Art niyetli değiliz. Önümüzdeki Mart ayı meclisinde daha sağlıklı bir şekilde görüşülmesi daha iyi olacaktır. Gerekli bilgiye sahip olduktan sonra bu konudaki düşüncemizi, il özel idaremizin menfaatine olacak şeylere hayır demeyiz. Olağanüsü meclise gelecek kadar aciliyeti olduğunu düşünmüyorum. Biz bu konuda daha sağlıklı karar verme adına düşüncemiz bu yöndedir. Mart ayı olağan meclisine havalesinin yapılması daha iyi olur” şeklinde konuştu.

“ACELE İŞTE HAYIR VARDIR”

AKP Grup Sözcüsü Mustafa Suiçmez ise, “Meclisten geçmeden asla bir şey yapılmadığını bildiğimiz halde; neden bu bir sonraki meclis gündemine bırakılıyor. Ben anlamış değilim. CHP’li arkadaşların çekinceleri nedir anlamakta zorlanıyorum. Yani 25 Kasım Stadyumu, Edirne İl Özel İdaresine tahsis yapılacak. Tahsis yapıldıktan sonra bu meclisten geçmeden orada hiçbir tasarrufun yapılamayacağını buradaki bütün arkadaşalar bilir. Acele işte hayır vardır. Bir aciliyeti var ki; sayın valimiz tarafından uygun görülmüş. Biz mecliste AKP grubu olarak fikrimiz yazının Valilikten geldiği şekilde meclisin bugünkü toplantısında gündeme alınması yönündedir.” dedi.

Oylamaya geçildiğinde ise tansiyon biran anda fırladı ve oylamanın nasıl yapılacağı uzun bir süre tartışma konusu oldu. Konunun Mart ayı olağan meclis toplantılarında görüşülmesine oy çokluğuyla kabul edildi.

Valilikten gelen bir diğer talep yazısı olan, teminat mektubu karşılığında herhangi bir bankadan 70 milyon TL kredi kullanılması konulu yazlıda oy birliğiyle kabul edildi.

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.