DOLAR 32,3427 0.18%
EURO 35,1240 -0.18%
ALTIN 2.238,52-0,21
BIST 8.769,120,59%
BITCOIN 2038246-6,88%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mecliste hızlı tren tartışması

Mecliste hızlı tren tartışması

ABONE OL
8 Ekim 2020 10:13
Mecliste hızlı tren tartışması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Genel Meclisi’nde, İstanbul-Edirne arası hızlı tren projesinin yapımında, doğaya ve meralara zarar verilip verilmediği konusu tartışmalara neden oldu.

Edirne İl Genel Meclisi’ dünkü oturumla son buldu. Ancak mecliste şu sıralar Havsa’da rayları döşenerek yapımı devam eden, İstanbul-Edirne arası hızlı tren çalışmalarında doğaya ve meralara zarar verip vermediği tartışma konusu oldu.

CHP’li üye Serdar Çığla hızlı trene kesinlikle karşı olmadıklarını, doğaya zarar verilebileceğinin altını çizerek, projenin ÇED raporunu sordu. AK Partili üye Nedret Akbulut da buna karşın, “ Böyle şeyler olacaktır, olmaz diyemeyiz. Milyonlarca metreküp hafriyattan bahsediyoruz. Çimen değil o öyle iki günde çıksın, zamana ihtiyacımız var. Arkadaşlarımızın hızlı trene karşı olduğunu tahmin etmiyorum, böyle bir mantık olmaz da bunu söylerken zaman eşdeğer anlamında ifadeler kullanmak lazım. İlerleyen zamanlarda görülecektir ki çalışma yapılan alanlar eski haline döndürülecektir” dedi.

“BU ŞİRKET KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERSİN

Akbulut’un bu sözleri de Meclis Başkan’ı Geçmiş’in tepkisine yol açtı. Hızlı tren projesini yürüten şirketin bunu yaparken doğaya ve meralara zarar vermemesi gerektiğini anlatan Geçmiş, Akbulut’a şöyle yanıt verdi; “Yani siz şimdi diyorsunuz ki; hızlı tren raylarını döşeyen şirket bunu yaparken doğaya her türlü zararı versin. Bunu mu demek istiyorsunuz. Bu şirket bu işi yapıyorsa zaten projelerde vardır; bunu doğaya, meralara zarar vermeden yapmalıdır, hafriyatı atacağı yerler zaten bellidir. Bu şirket kendine çeki düzen versin, yetkili kurumlarda bu şirketleri denetlesin. Bu işleri parayla yapıyorlar, babalarının hayrına değil. Bir an önce işlerini düzgünce yapsınlar, bizde hızlı trenin açılışını yapalım, bölge olarak da sevinelim.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.