DOLAR 32,5568 0.01%
EURO 34,9423 0.14%
ALTIN 2.430,210,31
BIST 9.706,71-0,16%
BITCOIN 2054826-4,46%
Edirne
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mecliste ortak ses

Mecliste ortak ses

ABONE OL
7 Mart 2020 12:20
Mecliste ortak ses
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Belediye Meclis Üyeleri Suriye’nin İdlib kentinde kahraman askerlerimize yapılan hain saldırıyı şiddet ve nefretle kınayarak, ortak bir önergeye imza attılar.

Edirne Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında dün gerçekleştirildi.  3 gündem, 9’da gündem dışı maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında gündem dışının 5. maddesi geri çekilerek, 11 madde görüşülerek karara bağlandı. AK Parti meclis üyesi Bahattin Ulusoy ise zamanında bilgilendirilmediği için gündem dışı maddelerin tamamına ret oyu vereceğini söyledi.

Toplantısı öncesinde meclis, Suriye’nin İdlib kentinde Türk Silahlı Kuvvetleri’neyapılan hain saldırıyı şiddet ve nefretle kınayarak, ortak bir önergeye imza attı.

BELEDİYE MECLİSİ’NDEN ŞEHİTLERİMİZ İÇİN ORTAK ÖNERGE

Meclis’te Grubu bulunan partilerin ortak önergesini okuyan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan şunları söyledi; “27 Şubat 2020 tarihinde Suriye İdlib’te Türk Silahlı Kuvvetlerine ait konvoya yapılan hain saldırıda ilk gece için açıklanan 33 kahraman evladımız şehit edilmiş, 32 evladımız yaralanmıştır. Bu acının tarifi mümkün değildir. Türk Milleti olarak hepimizi derinden etkileyen bu alçak ve menfur saldırıda şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar, ailelerine sabırlar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.

Kahraman Türk Ordusu’na yönelik gerçekleştirilen bu alçak ve menfur saldırıyı Edirne Halkı adına Edirne Belediye Meclisi çatısı altında görev yapan ve aşağıda imzası bulunan Cumhuriyet Halk Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, İyi Parti, Milliyetçi Hareket Partisi’ne mensup belediye meclis üyeleri ile Belediye ve Meclis Başkanı olarak şiddet ve nefretle kınıyoruz. Edirne Belediye Meclisi olarak bize emanet edilen demokratik temsil sorumluluğunu ortak bir anlayışla yerine getireceğimizi; milli ve manevi değerlerimiz mevzubahis olduğunda ortak bir anlayış içerisinde hareket edeceğimizi kamuoyuna bildiririz. Zaferleri ve geçmişi insanlık tarihi ile başlayan, her zaman zaferle beraber uygarlık ışıklarını taşıyan; cesaretiyle dosta güven, düşmana korku salan kahraman Türk Ordusu’nun her zaman yanındayız” dedi.

Ardından bu önerge oylanarak, Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.

“BİRİMLER DAĞINIK OLARAK HİZMET VERİYOR”

Hemen ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü mevcut hizmet binasının yetersiz kalması nedeni ile Babademirtaş Mahallesi’ndeki bir binanın kiralanmasıyla ilgili maddenin görüşülmesi öncesinde söz alan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne Belediyesi’nin ana binasının hemen arkasında İmar İşleri Müdürlüğü’müze ait bir bina var. İmar İşleri Müdürlüğü’müz, tam yapım zamanı bilinmemekle birlikte muhtemelen 1950 yıllarından beri burada faaliyet gösteriyor. Zaman zaman eklemelerde yapılmış. Tabi Türkiye’de Belediye Binası olarak projelendirilen, inşaatı halkın destekleriyle yapılan ve 120 yıldır kesintisiz belediye binası olarak faaliyet gösteren belediye binamızın yanına böyle bir bina yakışmıyor. Ancak toplu bir belediye binamız olmaması nedeniyle de birimlerimiz dağınık halde faaliyet gösteriyor. Buçuktepe Mevkiinde halihazırda inşaatı devam eden ve bu yıl içerisinde bitirmeyi planladığımız Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı binamız var. Bu binamız bu yıl içerisinde bitecek.

“EDİRNE HALKI KARAR VERECEK”

Binamızın bitmesine yakın hem bütün parti grupları hem belediye meclisimiz hem de halkımızın görüşlerini soracağız. Orasının bir kısmının Kültür Merkezi, bir kısmının Belediye Binası olarak mı kullanılması? Tamamen Kültür Merkezi olarak mı kullanılması? şeklinde halkımızın ve siz seçilmişlerin görüşlerini soracağız. Böyle bir karar verildiğinde de tabi ki birçok birimimizin oraya taşınması gerekecek. Ama halkımız ağırlıklı olarak orasının Kültür Merkezi olmasını isterse, halkımızın isteği yönünde karar vereceğiz. Belediye birimlerimiz birçoğu bu bölgede toplanmış durumda. Eğer belediye binasının belli hizmetlerin de Buçuktepe’ye taşınması gerekecek. Teorik ve pratik olarak oraya taşınması mümkün olanlar. Bir Fen İşleri Müdürlüğü’nün oraya taşınması hiçbir zaman mümkün değil. Çünkü araç park yeri söz konusu. Su Kanal Müdürlüğü’nün belki müdürlük kısmı oraya taşınabilir. Ama onarım ekipleri yine Saraçhane’de hizmet verecek. Bu bağlamda belediye binamızın hemen arkasında şu an inşaatı bitmek üzere olarak binanın 10 yıl süreyle kiralanarak, Belediye İmar İşleri Müdürlüğü’nün oraya taşınmasını, bu arkamızda bulanan İmar İşleri Müdürlüğü binasının da kaldırılarak Tarihi Belediye Binasının özgün haline dönüştürülmesini hedefliyoruz. Bu belki de Edirne’ye ve tarihi Belediye Binası’na yapacağımız en büyük hizmetlerden biri olacaktır” dedi.

Madde oy birliğiyle kabul edildi.

“KREDİ LİMİTİ 60 MİLYON TL’DEN, 80 MİLYON TL’YE ÇIKARDI”

Daha sonraki maddede ise, yapım işlerinin devam edebilmesi için İller Bankası Anonim Şirketi’nden 80 milyon TL kredi kullanılmasına, söz konusu tutar kadar kredinin kullanımına ilişkin borçlanılmasının uygun olduğuna, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan, Belediye Meclisi’nce söz konusu tutar kadar kredinin kullanımına ilişkin borçlanma yetkisi alınması hususunun görüşüldüğü sırada açıklama yapan Başkan Gürkan, “2019’da aslında bu borçlanma kararını almıştık biz. Ancak Salı günü İller Bankası’ndan aradılar. 2020 yılı için bize tahsis edilen kredi limiti 60 milyon TL idi. Buradan bir kez daha değerli vekilimiz sayın Fatma Aksal’a teşekkürlerimi sunuyorum Edirne halkı adına. Bu 2020’deki 60 milyonluk kredi limitimiz 80 milyon TL’ye çıkarıldı İller Bankası tarafından ve tekrar 2020 yılına ait Meclis kararı istendi” dedi.

Madde oy çokluğuyla kabul edildi.

“ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ SU SAYAÇLARI, YENİLERİYLE DEĞİŞTİRİLECEK”

Diğer bir maddede ise, 10 yılda bir değiştirilmesi kanuni zorunluluk olan su sayaçlarının, yeni sisteme entegre olması için yeni su sayaçlarının, belediye tarafından tedarik edilerek, su faturalarına dört eşit taksitle yansıtılarak taksitlendirilmesi maddesi, oy çokluğu ile kabul edildi.

Başkan Gürkan su sayaçlarıyla ilgili yaptığı konuşmada ise, “Aralık ayında başladığımız altyapıda içme suyu şebekesinin değişimine ilk Karaağaç Mahallemizden başlamıştık. Şuanda Karaağaç mahallemiz de hem ana hatlar, hem de tali hatlar bitmiş durumda. Abone bağlantıları noktasına geldik. Kanun gereği 10 yılı geçmiş sayaçların mutlaka değişmesi gerekiyor ama şehrimizde 10 yılı geçmiş sayaç sayasının neredeyse yüzde 40’lar da olduğunu tahmin ediyoruz.

“5 METRENİN ÜZERİNDEKİ BAĞLANTILAR İÇİN VE HER METRE İÇİN BELLİ BİR ÜCRETİ ABONE ÖDEYECEK”

Altyapı çalışmaları kapsamında da tüm şehrin içme suyu şebekesini değiştirdiğimiz için tüm abone bağlantıları yeni şebekeye entegre olacak şekilde yeniden bağlanacak. Hatalı takılmış sayaçlar düzeltilecek, ekonomik ömrünü doldurmuş sayaçlar değiştirilecek. Bununla ilgili Su Kanal Müdürlüğümüz çalışmalar gerçekleştiriyor. Her abone bağlantısının 5 metreye kadar olan bağlantı mesafesi sözleşme gereği belediye tarafından karşılanıp müteahhit firmaya ödenecek. Ama 5 metrenin üzerindeki bağlantılar için ve her metre için belli bir ücret ve yine değişecek olan mekanik sayaçlarında belediye tarafından alınıp vatandaşların su faturalarına dört eşit taksitle yansıtılacak” dedi.

Harun Aker

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.