DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2074200-1,99%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meclis’te virüsle mücadele anlatıldı

Meclis’te virüsle mücadele anlatıldı

ABONE OL
4 Kasım 2020 10:59
Meclis’te virüsle mücadele anlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Genel Meclisi’nde koronavirüsle mücadele kapsamında, Edirne genelinde yapılan çalışmalar anlatıldı. Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Edirne’nin koranavirüsle mücadelede diğer illere nazaran ilkleri başardığını belirterek, Türkiye’de motorla alanları havada dezenfekte eden hiçbir ilçemiz yok. Herkes kendine düşeni yapıyor ama Edirne bir ilkleri oynuyor” dedi.

Edirne İl Genel Meclisi Ekim ayı oturumları devem ediyor. Meclisin dünkü oturumunda, koronavirüsle mücadele kapsamında, Edirne genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren, Komisyon Başkanı Erdoğan Gümülcineli, “77 personel, 48 sırt pülverizatörü ve 4 traktör, 14 pikap ve 4 binek araç çalışmaktadır. Toplamda da 14 bin 150 adet el pülverizatörü dağıtılmıştır” ifadelerini kullandı.

Gümilcineli’nin verdiği bilgiler sonrası konuşun Başkan Geçmiş, “Edirne’nin koranavirüsle mücadelede diğer illere nazaran ilkleri başardığının altını çizerek şunları sıraladı: “Koronavirüs döneminde il ve ilçe belediyelerimiz sayın valiliğimizle birlikte takdire şayan Türkiye’de bir ilk olmak yapısını sürdürdüler ve sürdürmeye devam ediyorlar. Türkiye’de motorla alanları havada dezenfekte eden hiçbir ilçemiz yok. Herkes kendine düşeni yapıyor ama Edirne bir ilkleri oynuyor. Bütün esnaflarımıza İl Özel İdaresi tarafından pülverizatör ve ilaç dağıtıyoruz ve diyoruz ki bittiği zaman telefon edin yenisini getirelim kurumlara verelim sizlere ulaştırsınlar ve hijyen çalışmaları devam ettirsinler diye bunlardan hiçbir ücret hiçbir imkansızlığı yaratmadan, İl Özel İdaresi İl Belediyesi ve İlçe belediyelerimizin tümü çalışmalarına aralıksız devam ediyorlar, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

SOSYAL MESAFE KURULLARINA UYMAYANLAR VAR

Vatandaşlarımızda hala sosyal mesafe kurallarına uymamanlar var. Edirne’de bir yoğunluk var, Kapıkule’den giren Bulgar vatandaşlarımızdan dolayı, onlarda da maske takmama alışkanlığı var. Fakat onlarda uygulamaları başladılar kendi ülkelerinde hatta komisyonumuz çalışıyor çok korku ile bekliyorduk kapılar kapanır mı kapanmaz mı diye, Ticaret Odası ve Esnaf odaları ile valimizin girişimleri ile ve bakanlığımızın yaptığı ikili görüşmelerle sınır kapımız hala açık ama ne zaman kapanır bilemiyoruz. Bu vakalar en aza indiği müddetçe bu süreç sınır kapılarımızda devam edecektir diye tahmin ediyorum. İnşallah bu koronavirüs belasının tavan yaptığı bu dönemlerde Edirne’de, Türkiye’de bu vakalar en aza indiririz yapılabilecek şu an bir şey yok. Maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmeli vatandaşlar. Kış mevsiminin girişi ile gripte var. Allah yardımcımız olsun. Aşı çıkana kadar bu bela ile mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Harın AKER

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.