DOLAR 32,3773 0.16%
EURO 35,0386 -0.1%
ALTIN 2.323,830,20
BIST 9.113,740,37%
BITCOIN 2271658-0,23%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meclis’ten Vekillere çağrı!

Meclis’ten Vekillere çağrı!

ABONE OL
13 Kasım 2020 11:28
Meclis’ten Vekillere çağrı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Genel Meclisi’nde konuşan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim AK, kente yeni yapılmak istenen stadyumla ilgili, “Hükümetimiz gerekli çalışmayı yapacaktır” dedi. Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş de “İş bundan sonra Edirne milletvekillerine düşüyor” diyerek çağrıda bulundu. Geçmiş ayrıca 25 Kasım Stadyumuna çok yakında 300 kişilik bir seyirci kapasitesi oluşturmak için çalışma yapıldığını vurguladı.

Edirne İl Genel Meclisi’nde bütçe görüşmeleri devam ediyor. Bu kapsamda dün İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak da yıl içerinde gerçekleştirmiş oldukları faaliyetleri anlatan bir sunum yaptı.

Sunumun ardından, CHP İl Genel Meclis Üyesi Kutay Özköse, Ak’a, “2013 yılında dönemin bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın “23 şehirde 25 stat” diye bir projesi vardı. Bu projenin yüzde 90’lık kısmı tamamlandı. Edirne’de şehir stadı ile ilgili çalışmalar ne durumdadır. Bakanlığın 2021 yatırım programında yer alacak mıdır?” şeklinde bir soru yöneltti. Ak, bu soruya “Yeni statla ilgili hükümetimizin devam eden yatırımların bitirilmesi, sonraki aşamada yeni projelerin katılması şeklinde bir düşünce vardı. Onunla ilgili hükümetimiz gerekli çalışmayı yapacaktır” şeklinde cevap verdi.

MİLLETVEKİLLERİNE AÇIK ÇAĞRI

Başkan Geçmiş de konuyla ilgili, Edirne’de milletvekilliği görevi yürüten, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İYİ Parti Milletvekili Orhan Çakırlar’a açık çağrıda bulunarak şunları sıraladı:

“İş bundan sonra Edirne milletvekillerine düşüyor. Bu yatırımları tüm siyasi parti milletvekillerinin, Edirne’nin yeni şehir stadına kavuşturulmasıyla ilgili gerek Cumhurbaşkanı, gerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bütçe yatırımlarına konulması için görüşebilirler. Bu talebi basın yoluyla kendilerine iletelim. Edirne’nin yeni bir stada kavuşması için gerekli çabaları, üç milletvekilinin göstererek bu eksikliği gidermelerini istiyoruz.

SEYİRCİLİ OYNAMA ŞANSINA SAHİP OLACAK

Edirne şehir stadında son dönemlerle localar yapılıyordu. Bu localarla ilgili 300 kişilik kapasiteye ulaştırılabilecek. 300 kişiyi aşmamak kaydıyla Edirnespor en azından bu kadar seyirciyle oynama şansına sahip olacak.

Gençlik ve Spor il Müdürümüz Selim Ak, çalışmaların tamamlandığını, federasyondan onay gelmesi halinde bu haftaki maça seyirci alınabileceğini söyledi.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.