DOLAR 32,3785 0.16%
EURO 35,1844 -0.02%
ALTIN 2.325,310,27
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22916692,52%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mehmetçik için dua ettiler

Mehmetçik için dua ettiler

ABONE OL
12 Mart 2020 10:16
Mehmetçik için dua ettiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Kurtuluş İlköğretim Okulu tarafından şehit olan askereler ve görev yapan Mehmetçiğe moral için dua ve lokma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Garnizon Komutanlığı temsilcisi, Edirne İl Müftü Yardımcısı Zeynep Kaya Demirtaş, Medrese Ali Bey Mahalle Muhtarı Nesrin Çağlar, Sarıca Paşa Mahalle Muhtarı Ercan Sert, 480 öğrenci, 480 veli ve 20 öğretmen katılım sağladı.

“ÇOCUKLARIMIZA BAYRAK VE VATAN SEVGİSİNİ AŞILAMAKTADIR”

Saygı duruşu ve  İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan etkinlikte konuşan Kurtuluş İlköğretim Okulu Müdürü Özer Gökçeciler, “Bugün  okulumuzun askerilerimize ve şehitlerimize dua etkinliğimiz var. 480 öğrenci, 480 veli, 20 öğretmenle birlikte bu etkinliği yapıyoruz. Burada ki amacımız İdlib’te şu an görev yapan askerlerimize, moral motivasyon vermek ve şehitlerimize birer dua gönderebilmek için böyle bir etkinliği okul aile birliğimiz olarak karar verdik ve bugün etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Burada ki amacımız çocuklarımıza bayrak ve vatan sevgisini aşılamaktır. Askerlerimize de moral motivasyon vermektir. Kuran okunarak dua edilecek. Lokma ve ayran ikramından sonra çocuklarımızın yazdığı mektuplar, askerlere gösterdikleri şiir ve resimlerde Garnizon komutanımızın temsilcisine dosya olarak teslim edeceğiz. Askerlerimize ulaştırmasını isteyeceğiz” dedi.

Edirne İl Müftülüğü temsilcisinin, şehitler için ve vatani görevde olan askerlere destek için okuduğu Kur’an ve dualar sonrası Kurtuluş İlköğretim Okulu’nun okul aile birliği koordinesinde velilerinde desteği ile öğrencilere ve katılanlara lokma ayran ikram edildi. Daha sonra Kurtuluş İlköğretim Okulu öğrencilerinin, İdlib’te görevde olan askere moral için iletilmek üzere şiir ve mektuplar Garnizon komutanı temsilcisine teslim edildikten sonra etkinlik son buldu.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.