DOLAR 32,4350 0.22%
EURO 35,4092 0.22%
ALTIN 2.323,530,17
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23002172,02%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meme kanseri farkındalığı için yaya geçidi pembeye boyandı

Meme kanseri farkındalığı için yaya geçidi pembeye boyandı

ABONE OL
11 Ekim 2022 17:20
Meme kanseri farkındalığı için yaya geçidi pembeye boyandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediyesi ve Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde Meme Kanseri Farkındalığı için tören düzenlendi.

Tören, Mehmet Gemici Cennet Bahçesi önünde gerçekleştirildi ve saat 14.00’te başladı.

Törene; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Edirne Sağlık İl Müdürü Mustafa İshak Yıldırım, Keşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hakan Çetin, belediye başkan yardımcıları, Belediye meclisi üyeleri ve birim müdürleri ile daire amirleri katıldı.

Meme kanseri farkındalığı için pembe kaşkol ve berelerin dağıtıldığı törende ilk olarak İshak Yıldırım kürsüye geldi ve meme kanseri, erken tanı ve tedavi yöntemleri ve başvuru merkezleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Törende daha sonra Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu söz aldı.

Önemli bir farkındalık ayında olunduğuna işaret eden Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Biliyorsunuz ki; ekim ayı boyunca meme kanseri ile mücadele ayı. Bu farkındalığı, toplumun geneline yaymak amacıyla bugün bir araya geldik. İl ve ilçe sağlık müdürlüklerimiz ile bir farkındalık etkinliği oluşturduk. Konu her ne kadar kadınlarımızın sağlığı ile ilgili olsa da biz erkeklerin de bu konuda bilinçlenmesi gerektiğine inananlardanız. Geçtiğimiz yıllarda bu kapsamda çeşitli farkındalık etkinlikleri oluşturmuştuk. İl ve ilçe sağlık müdürlerimiz az önce konu ile ilgili hayati bilgiler verdiler. Biliyorsunuz meme kanseri ile mücadelenin simgesi pembe renk. Bizler de dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla, Mehmet Gemici Cennet Bahçesi önündeki Nefes Yolu’muzda bulunan yaya geçidimizi pembe renge boyayacağız. Yaya geçidimizden atılan her adımın

erken teşhisin önemini hatırlatmasını istiyoruz. Nefes yolumuzun adı gibi kadınlarımızın da sağlıkla yaşamalarını istiyoruz.”

Meme kanserinin erken tanı ile önlenebilir olduğunun altını çizen Mustafa Helvacıoğlu, “Her kanser türü için farkındalık oluşturmak istiyoruz. Ama meme kanseri kadınlarımızda en fazla görülen kanser çeşidi. Kadınlardaki kanserlerin %32’sini meme kanseri oluşturuyor. Her 9-10 kadından biri meme kanserine yakalanıyor. Meme kanserine bağlı ölümler ne yazık ki %18’e kadar ulaşmış durumda. Sağlık Bakanlığımız ve Dünya Sağlık Örgütü erken tanı için belirli periyodlarda muayene olmanın önemini vurguluyor. Hal böyleyken biz de hep birlikte; meme kanserine savaş açtık…! Bu savaşın bu yılki simgesi de “pembe yaya geçidimiz” olsun… İnşallah bu konuda birçok farkındalık oluşmasına vesile oluruz. Ben bu vesileyle; Tüm hemşehrilerime sağlık ve esenlikler diliyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’ndeki yaya geçidinin bir bölümü meme kanseri farkındalığı için pembe renge boyandı.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.