DOLAR 32,3912 0.21%
EURO 35,0896 -0.03%
ALTIN 2.325,370,27
BIST 9.090,680,12%
BITCOIN 2283915-0,41%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Memur zammına tepki

Memur zammına tepki

ABONE OL
25 Ağustos 2021 11:21
Memur zammına tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memur ve memur emeklisine toplu iş sözleşmesi ile verilen zam oranını reddettiklerini söyleyen Birleşik Kamu İş Edirne İl Temsilcisi Nedim Zobar, “Hükümet kamu emekçilerine reva gördüğü bu zam oranıyla alay etmiştir” dedi.

Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren zam oranları belli oldu. Memur ve memur emeklisinin maaşına 2022’nin ilk altı ayı için yüzde 5, ikinci altı ayı için ise yüzde 7 artış yapıldı. Artış, 2023’ün ilk altı ayı için yüzde 8, ikinci altı ayı için de yüzde 6 oldu. Zam oranına tepki gösteren Birleşik Kamu İş Edirne İl Temsilcisi Nedim Zobar, Memur Sen’in Toplu İş Sözleşmesi masasında kamu emekçilerini sattığını önü sürerek, kamu emekçilerini ezen bu toplu sözleşme masasını tanımayacaklarını da duyurdu.

“HÜKÜMET BU ZAM ORANIYLA KAMU EMEKÇİLERİ İLE ALAY ETMİŞTİR”

Toplu Sözleşme görüşmelerinin; ekonomik krize, enflasyona, büyüme rakamlarına ve gerçekçi ülke koşullarına göre belirlenmediğini savunan Zobar, “Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; kamu emekçilerine ve emeklilerine 2021 yılı 6. Dönem Sözde Toplu Sözleşme görüşmelerinde 2022’de yüzde 5+7, 2023’de ise yüzde 8+6 ve enflasyon farkı teklif edilmesini şiddetle reddediyoruz. Yaşam şartlarının ağırlaştığı, işsizlik ve pahalılık koşullarının mutfakları kavurduğu ülkemizde, doğal gaza, elektriğe, benzine, gıda maddelerine, ulaşıma vs. fahiş oranlarda zam yapılırken, Türk Lirası Dolar ve Euro karşısında erirken, yurttaşların alım gücü günden güne azalırken hükümet, kamu emekçilerine reva gördüğü bu zam oranlarıyla alay etmiştir. Hükümetin; kamu emekçilerine bir bütün olarak tüm yurttaşlara karşı bu kadar pervasız olmasının nedeni Memur Sen’in ve Kamu Sen’in tavrından kaynaklanmaktadır.  Memur-Sen her sözleşmede olduğu gibi bugün de kamu emekçilerini, Sözde Toplu Sözleşme masasında satmış ve memurun değil hükümetin çıkarlarını gözetmiştir” dedi

“İŞ SÖZLEŞMESİ DEĞİL SATIŞ SÖZLEŞMESİ”

TİS’in orta oyundan Sirk çadırına döndüğünü kaydeden Zobar, “İktidarın memur sendikası Memur-Sen, kamu emekçilerine kendi tekliflerinin yarısını dahi etmeyen zam teklifini kabul etmiştir. Ancak her dönemde olduğu gibi bu dönemde de “kazanımlar sağladık” aldatmacası ile emekçilerin gözleri önünde “satış sözleşmesi”ni imzalamıştır. Kamu emekçilerine dayatılan bu özde Toplu Sözleşme düzeni tam bir kurmaca ve aldatmacadır.  Bu sistem Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası anlaşma ve sözleşmelerdeki taahhütlerine aykırı, çağdaş normlardan uzaktır. Grev hakkı olmadan oturulan sözde “Toplu İş Sözleşmesi” masası bu yıl orta oyunundan da öteye geçip, tam bir sirk çadırına dönüşmüştür” dedi

“SÖZDE TOPLU SÖZLEŞME MASASINI TANIMAYACAĞIZ”

Toplu sözleşme ile ücretli kölelik koşulları dayatıldığının altını çizen Zobar ““Hükümet ile yandaş konfederasyon arasında yapılan Sözde Toplu Sözleşmede tüm kamu emekçileri geçmişte olduğu gibi bugün de enflasyonun altında ezdirilmekle kalmadı, yüzdelik dilimlerle ücretli kölelik koşulları dayatıldı. Kendinden olmayan sendikaları ve kamu emekçilerini yok sayan anlayışın karşısında olmaya devam edeceğiz ve Sözde Toplu Sözleşme masasını tanımayacağımızı belirtiyoruz. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu olarak; hükümetin ve yandaş konfederasyonun yüzdelik zam aldatmacasını ve Sözde Toplu Sözleşme anlaşmasını sonlandırmasını; TİS’İ ekonomik krize, enflasyona, büyüme rakamlarına ve gerçekçi ülke koşullarına göre belirlenmesini istiyoruz. İnsan onuruna yaraşır bir ücret ancak ve ancak grevli toplu sözleşme hakkı ile sağlanabilir. Bu hakkın elde edilmesi için tek gerçekçi seçenek; emek, eylem ve direniş çizgisidir” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.