DOLAR 32,5235 -0.08%
EURO 34,7903 -0.23%
ALTIN 2.418,86-0,45
BIST 9.704,420,62%
BITCOIN 21655010,57%
Edirne
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meydan Projesi’nde çalışmalar yüzde 40 oranında tamamlandı

Meydan Projesi’nde çalışmalar yüzde 40 oranında tamamlandı

ABONE OL
16 Ocak 2023 13:14
Meydan Projesi’nde çalışmalar yüzde 40 oranında tamamlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan’ın marka ve prestij değerini arttıracak, görsel açıdan zengin, yeşili bol ve çevreye duyarlı bir proje olan ve çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü Keşan Kent Meydanı Projesi ile ilgili dün basın açıklaması yapıldı.

Saat 12.30 sıralarında Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan basın açıklamasına; AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Esetçe Belediye Başkanı Cemal Deniz, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Yakup Balcı, Nuran Uslu, Tahir Özçınar, Ali Ünal ve Bülent Günsal, Belediye Meclis Üyeleri ile firma yetkilileri katıldı.

“YAKLAŞIK %40’LARA DENK GELEN BİR İMALATIMIZ VAR”

Açıklamada ilk olarak konuşan Helvacıoğlu, çalışmaları Cumhuriyetin 100. Yılında tamamlamak adına gayret gösterdiklerini belirterek, “Cumhurbaşkanımızın özel talimatıyla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’u ziyaretimizde aramızda bulunan Milletvekilimiz Fatma Aksal, İl Başkanımız Belgin İba, ilçe başkanlarımız, bütün teşkilatımın çok büyük destekleri oldu. Vekilimiz Keşanlı olması sebebiyle çok büyük gayretleriyle bütün ilçelere ile destek veriyorsa Keşan’ı da ihmal etmedi. Meydan projemizde çalışmalarımıza Bakanımız Sayın Murat Kurum’un talimatlarıyla başlamış olduk. Yaklaşık %40’lara denk gelen bir imalatımız var. 4-5 tane satış noktamız olacak, büfelerimiz olacak, kitapevi olacak, kafemiz olacak, köy garajının gördüğünüz gibi oturma alanları mümkün olacak.” dedi.

“MEYDANA 71 YENİ AĞAÇ DİKECEĞİZ”

Açıklamasının devamında taşınan ağaçlar konusunda bilgi veren Mustafa Helvacıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugüne kadar parkın içinde kurumuş, çok zayıflamış 4 ağacı Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze iyileştirmek üzere taşıdık. Meydandan da Atatürk anıtının önünden de 4 ağacı taşıdık. Bakımsız, hasta ağaçları özellikle yeniliyoruz. Bu kapsamda meydana 71 yeni ağaç dikeceğiz. ‘Ağaç kesiliyor? 4 tane niye kesildi. Ağaç düşmanlığı mı var?’ diye düşünenler olabilir; hayır öyle bir şey kesinlikle yok.”

“YAKLAŞIK 100 ARAÇLIK OTOPARK ALANI OLACAK”

Meydan projesinde otopark kısmında çalışmaların sürdüğünü dile getiren Helvacıoğlu, “78 araçlık kapalı otoparkımız olacak. Ancak bu sayı 78 ile kalmayacak, özel araçlar, engelli araç park yerleriyle yaklaşık 100 araçlık otopark alanı olacak. Köy garajımız artık burada olmayacak. Köy garajımıza komşu ilçelerimizden gelen minibüslerimiz terminale gidecek. Sadece köylerimizden gelen minibüslerimiz Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi bahçesinde olacak. Oraya esnafımız da vatandaşımız da alıştı. O meydanı köylerimizden her gün gelen 50-60 minibüse tahsis edeceğiz. Cumartesi günleri de Atatürk Ortaokulu bahçesine park edecekler. Diğer günler Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nde olacaklar. Bu sene kısmetse yeni pazar yerimizin de ihalesi olmuş olması halinde 7 gün boyunca Köy Garajımız Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksimizde olacaklar. Meriç’ten Enez’den, İpsala’dan Malkara’dan Şarköy’den, Uzunköprü’den, Gelibolu’dan gelen ilçe minibüsleri artık otogarda olacak. Yasa da bunu istiyor. Pandemi ve ekonomi nedeniyle bu kardeşlerimize şehiriçine izin vermiştik. Bundan sonra Nisan-Mayıs ayında kendi yerlerine geçecekler.” diye söyledi.

“CUMHURİYET MEYDANI’NDA TRAFİK ARTIK 2 ŞERİT OLACAK”

Meydan proje ile birlikte trafik düzenlemelerinin de yapılacağımım altını çizen Mustafa Helvacıoğlu, “Cumhuriyet Meydanı’nda trafik artık 2 şerit olacak. İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün önünde 2 şerit, Atatürk Parkı’nın dediğimiz alanda 2 şerit. Yani iki yönden de 2 şerit inecek, 2 şerit çıkacak. TEB bankasının önünde kavşak olacak, İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün önündeki kavşak büyüyecek. Meydan’da 2 kavşağımız olacak.” şeklinde konuştu.

“TRAKYA’NIN EN GENİŞ ANITI OLACAK”

Atatürk Anıtı noktasında da düzenlemelerin olacağını ifade eden Helvacıoğlu, şunlar söyledi: Mevcut Atatürk Anıtımız kısmı yeni kaidesiyle yerinde kalacak. Ama tören anıtı olarak kullanılmayacak. Yeni bayram yerimiz ve tören alanımızda Trakya’nın en geniş anıtı olacak. 7 m yüksekliğinde olacak, 40 metre uzunluğunda olacak. Okula Atatürk ortaokuluna sırtı dönük olacak. Çelenk yerleri fotoğraf çekme yerleriyle beraber ciddi çalışma. Bayram yeri artık orası olacak. Eski köy garajımız; yani otoparkın üstü bayram yerimiz olacak.”

“ÇABA SARF EDİYORUZ, GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”

Çalışmaların Nisan-Mayıs ayında tamamlanmasının hedeflendiğini söyleyen Mustafa Helvacıoğlu; sözlerini şöyle sürdürdü: “Kış şartlarının neyi getireceğini bilemiyoruz. Firmanın hedefi ise 30 Haziran. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Bakanımız, Sayın Vekilimiz ve Sayın İl Başkanımız, teşkilatlarımız, isteği seçimlere kadar tamamlanarak, Keşan’a hediye edilmesi. Çaba sarf ediyoruz, gece gündüz çalışıyoruz. Kar kış yağarsa da yapılacak bir şey yok.”

“ŞUBAT YA DA MART BELEDİYE MECLİSİ’NE GETİRİYORUZ”

Eski belediye hizmet binasının bulunduğu alanın durumunu mecliste görüşüleceğini belirten Helvacıoğlu, “Katlı otopark, üstüne 2 düğün salonu ve çatı katı da açık düğün salonu. Yani son kat 2 düğün salonu, çatı katı açık düğün salonu, 3 kat otopark. Zeminde de yemek adası. Meydana bakan yerde yakın yemek adası olacak. Keşan’ın kafesi, restorandı, pastanesi, ciğercisi, köftecisi, satır etçisi, sulu yemekçisi veya dondurmacısı orada olacak. O projeyi Şubat ya da Mart Belediye Meclisi’ne getiriyoruz. Meclis ‘Evet’ mi der, ‘Hayır’ mı der bilemem? Keşan’ın otoparka ihtiyacı olduğu artık daha net görülüyor. Keşan’ı ilerletiyor, geliştiriyoruz. O yüzden hızlı bir şekilde otoparklara ihtiyacımız var. 3 tane otopark planlamamız var; köy garajının altı, eski belediye binasının olduğu alan, diğeri de eski itfaiye binasının olduğu yer. Bu 3 planlamamız Keşan’ın otopark ihtiyacını çözecek.” dedi.

“4 TANE PARK İÇİNDE, 4 TANE DE ATATÜRK ANITI’NIN OLDUĞU ALANDAN AĞAÇ ALINDI”

Hasta ve bakımsız ağaçların taşınması konusunun dikkatle takip edildiğini dile getiren Mustafa Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Gerekli ağaçlar hastaysa, bakımsızsa onların hepsini biz belediye olarak taşırız. Bugün yaşı başı gelen insanlarımızın da rahmete kavuştuğu görüyorsunuz. Bir ağacın ömrü var. Orman işletmeden rapor alıyoruz, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzden rapor alıyoruz. Ağacın ömrünü soruyoruz, bu vesileyle de kesiyoruz ya da bakıma alıyoruz. Bunu dünya yapıyor. Herkes bilsin; 4 tane park içinde, 4 tane de Atatürk Anıtı’nın olduğu alandan ağaç alındı. Bunların 6’sı bakımsızdı, 1’i hasar gördü çalışırken, diğeri de kavşak yapılacak diye zaruri alındı. Bunların hepsi park bahçelerde mevcut gidenler görebilir. Bunu mahcup olduğumuz için anlatmıyorum, gerekli olduğu için açıklamada bulunuyorum. Ayrıca Yunan otobüsleri için çarşıda indir-bindir yerleri, 2 taksi durağımıza duraklar, minibüslerimiz için duraklar oluşturduk. İnşallah kışın sonunda yani Nisan ve Mayıs ayında inşallah açarız diye düşünüyorum. Cumhuriyetimizin 100. Yılını, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız da yeni meydanımızda kurtlarız diye düşünüyorum. Allah’ın izniyle Atatürk Anıtı’mız bitmiş olacak, meydanımız bitmiş olacak. Ama seçime kadar açılıp açılmayacağını kış şartları bize gösterecek.”

“CUMHURİYET TARİHİNİN EN GÜZEL PROJELERİNDEN BİR TANESİ ŞÜPHESİZ KEŞAN MEYDAN PROJESİ”

Daha sonra söz alan Aksal, Keşan’da hem belediye hem de hükümet eliyle yürütülen çalışmaları yerinde incelediklerini dile getirerek, “AK Parti olarak 81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi yapacağımızı söyledik. Cumhurbaşkanımızın talimatları, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın eliyle bu kapsamda Edirne’mize çok güzel bir millet bahçesi yapıyoruz. Havsa ve Keşan’da da bir meydan projemiz var. Cumhuriyet tarihinin en güzel projelerinden bir tanesi şüphesiz Keşan Meydan Projesi. Keşan çok güzel bir meydana kavuşacak. Ağaçlar elden geçiriliyor. Ömrümü tamamlamış olanlar alınıyor. Ama biz yerine 71 tane yeni ağaç dikiyoruz. Yani eskisinden daha yeşil bir alan olacak. İnşallah seçimden önce tamamlamayı planlıyoruz.” dedi.

“BİR BÜTÜN OLARAK TAMAMLANDIĞINDA KEŞAN’IN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK”

Sadece bu meydanı düzenlemekte kalmayıp alanda bulunan Hükümet Konağı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü binasını da yenileyeceklerini ifade eden Fatma Aksal, şunları söyledi: “İlçe Emniyet Müdürlüğümüzü Adliye Sarayımızın olduğu alana taşıyoruz.  Burada tarihi bir hükümet konağımız vardı. Bizim o tarihi hükümet konağının şu an emniyetin bulunduğu yere ihya edeceğiz. Kalan yere de tekrar bir hükümet konağı yapacağız ve vatandaşlarımızın çok sık gelip-gittiği nüfus, tapu gibi müdürlükler olacak. Bir bütün olarak tamamlandığında Keşan’ın çehresi değişecek.”

“HEDEFİMİZ 2023 SEÇİMLERİNDEN ÖNCE MEYDAN PROJESİNİ TAMAMLAMAK”

Keşan’ın otopark sorununu çözmek için önemli bir adım attıklarını kaydeden Aksal, sözlerine şu şekilde devam etti: “Hem yaptığımız meydan projesin altında bir otopark yapıyoruz hem de eski belediye binasının orada da Belediye Meclisi’nin kararıyla bir otopark yapacağız. Bir bütün olarak tamamlandığında Keşan’ın çehresi değişecek. Hedefimiz 2023 seçimlerinden önce meydan projesini tamamlamak. Bunun için de yüklenici firma gece gündüz çalışıyor. İşte ilçe başkanımızı belediye başkanımızı burada sürekli denetimde olduğunu görüyorsunuz, işi çok yakından takip ediyorum. İnşallah 2023 seçimlerinden önceki yaşamımızı çok güzel bir meydana kavuşturacağız. Ama tabii ki yaptıklarımız sadece meydan projesinden ibaret değil. Stadımız, yüzme havuzumu var.”

“2 KATLI BAHÇELİ SOSYAL KONUTLAR YAPMAYI PLANLIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Roman vatandaşlar ile bir toplantısının olacağını söyleyen Aksal, “Sosyal konutlar anlamında gelişmeler olabilir. 2 katlı bahçeli sosyal konutlar yapmayı planlıyoruz. Normal TOKİ’ler konusunda da ilerlemeler oluyor. Kuralar en yakın zamanda çekilecek.”

Basın mensuplarının Saros FSRU’nun ne zaman biteceği konusunda sorusuna yanıtlayan Aksal, çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını ve FSRU gemisinin kiralanmasının söz konusu olduğu söyledi.

MEYDAN PROJESİNDE HÜKÜMET KONAĞI NOKTASINDA ÇALIŞILIYOR”

Daha sonra söz alan Mustafa Helvacıoğlu, “Meydan projesinde hükümet konağı noktasında çalışılıyor. Bu böyle bir şey, bu aynısı olacak anlamında değil. Mimarlar çalışıyorlar. 250 metrekare tarihi binamız olacak. O yüzden o tarihi binayı çizdik yan tarafa da hükümet konağı olacak. Emniyet Müdürlüğü muhtemelen adliyenin karşısındaki yerine gidecek. Jandarma binası konusunda çalışmalar sürüyor.” dedi.

“HERKES GURUR DUYACAK”

Çarşı merkezindeki yol ve kaldırım yapımı için 19 Ocak 2023’te ihale yapacaklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sonlandırdı: Hastane caddesindeki taş modeli ile meydan projesi buluşacak. Yani Hastane Caddesi, müze bahçesi, meydan ve çarşıdaki çalışmaları komple 2024 seçimlerine kadar bitirmek istiyoruz. 4 yıldır nasıl durmadıysak 2023’te de durmak yok yola devam diyoruz. Keşanlıyım diyen, Keşan’da yaşayan tüm hemşerilerim , nerede her ne kadar Keşanlı varsa hepsi ‘Keşanlıyım’ diyerek gurur duyacak.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.