DOLAR 32,5987 0.33%
EURO 34,7794 0.08%
ALTIN 2.500,110,65
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20952821,35%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mezunlar aynı çatı altında

Mezunlar aynı çatı altında

ABONE OL
7 Mart 2020 12:12
Mezunlar aynı çatı altında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Uluslararası Öğrenci ve Mezunları Derneği’nin açılışı, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde kurdele kesimi ile gerçekleştirildi. Trakya Üniversitesi’nden mezun olup yurtdışında ki evine dönen eski öğrencilerle buluşmayı hedefleyen Trakya Üniversitesi, eski öğrencilerini bulup iletişimde kalarak, dışarıdan gelen diğer öğrencilerle eski öğrencilerin tecrübelerini birleştirme hedefi ile bu derneğin kurduğu aktarıldı.

“MEZUN ÖĞRENCİLERİMİZLE İRTİBAT KURMAK İSTİYORUZ”

Teker teker mezun olan öğrencilerin bulunacağını söyleyen Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, “Uzun zamandır mezunlar derneğimizi aktif hale getirmeye çalışıyoruz. Aslında biz birebir hep mezunlarımızı buluyoruz, görüşüyoruz. Onlarla sürekli iletişim halindeyiz ama bunu bir dernekleştirelim resmi hale getirelim istedik. Artık teker teker mezun olan öğrencilerimizi bulmaya çalışıp kendi aramızda iletişim kurmak istiyoruz. Bununla birlikte başlangıcı olacak inşallah. Mezun olan öğrencilerimizi buraya çağırıp her ay bir ülke, bu ay Makedonya’da başladık inşallah, önümüzde ki ay Kosova o şekilde. Her ay bir ülke seçip mezun olan öğrencilerimizi bulacağız” dedi.

“MEZUNLARIMIZLA İRTİBAT SAĞLAYABİLMEK”

Eski öğrencilerin tecrübeleri ile şu anda okuyan öğrencileri buluşturup tecrübeleri birleştirme hedefinde olduklarını söyleyen TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da, “Trakya Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Birimindeyiz. Bugün burada Trakya Üniversitesi Uluslararası Mezunlar Derneği’nin açılışını yaptık. Amacımız mezun öğrencilerimize ulaşmak. Onların nerede ne yapıyor görmek. Bizim onlar için yapabileceğimiz bir şey var mı bakmak. Onları var olan öğrencilerimizle kaynaştırmak. Trakya Üniversitesi Uluslararası öğrenci konusunda tüm Türkiye’de marka olmaya doğru ilerliyor. Biliyorsunuz 3 yıl önce bin 700 olan sayımız bugün 4 bin 463 ülkeden öğrencimizle devam ediyor. İnşallah 2023’te de 10 bin öğrenci hedefimiz var” dedi.

Derneği açılışından sonra Balkan Kongre Merkezi’nde “Uluslararası Mezunlar Gözünden Trakya Üniversitesi” konulu seminer gerçekleşti.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.