DOLAR 32,5900 0.33%
EURO 34,8141 0.17%
ALTIN 2.509,171,01
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20924462,03%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“MHP olarak Kürt kardeşlerimizin yanındayız”

“MHP olarak Kürt kardeşlerimizin yanındayız”

ABONE OL
29 Temmuz 2021 12:03
“MHP olarak Kürt kardeşlerimizin yanındayız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, MHP olarak Kürt kökenli vatandaşlarının yanlarında ve tercümanı olduklarını belirterek, “Türk-Kürt kavgası çıkarmaya, derin kardeşlik hukukunu yağma etmeye kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, yaptığı açıklamada MHP’nin birlik ve kardeşlik ocağı olduğunu belirterek, “Biz MHP olarak Kürt kardeşlerimizin yanındayız, biz Kürt kardeşlerimizin tercümanıyız, Biz Kürt kardeşlerimizin umut ışığı, biz Kürt Kardeşlerimizin ortak refleks ve paydasıyız. MHP birlik ve kardeşlik ocağıdır. MHP ilke, ülkü ve ahlak meşalesidir. Biz Kürt kardeşlerimizin özü ve özetiyiz. MHP ayrıştıran değil birleştirendir” dedi.

“TÜRK-KÜRT KAVGASI ÇIKARMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEKTİR”

Kürt kökenli vatandaşları sorun olarak gören değerlendirme ve tespitlere şiddetle karşı olduklarını ve karşı durmaya devam edeceklerini belirten Tercan, “Kürt kökenli kardeşlerim, ayrı etnik topluluk olmayıp, Türk milli bünyesinin asıl ve temel unsurlarındandır. Milliyetçi Hareket Partisi, Kürt kökenli kardeşlerimizi sorun ve problem olarak gösterenlere müsamaha etmez. Kimse boşuna uğraşmamalıdır; Türk-Kürt kavgası çıkarmaya, derin kardeşlik hukukunu yağma etmeye kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.

“PKK, KÜRT KÖKENLİ KARDEŞLERİMİN ASLA TEMSİLCİSİ DEĞİLDİR”

PKK terör örgütünün etnik temelli bölücü ve kanlı bir terör örgütü olduğunu belirten Tercan, “PKK, Kürt kökenli kardeşlerimin asla temsilcisi değildir. İmralı canisi Kürt kökenli vatandaşlarımın lideri değildir, olamayacaktır. Kürt kökenli kardeşim ayrılığa kapalı, bölünmeye karşıdır. Kız alıp veren, Edirne’mizde ikamet eden, iş yapan, meslek edinen, yuva kuran, ekmeğini kazanan Kürt kardeşlerim artık yeter demektedir. Kürt kökenli kardeşlerimin temsilcisi hain terör örgütü PKK değildir. Kürt kökenli kardeşlerimin sesi çıkmıyor diyerek bunlara potansiyel PKK’lı muamelesi yapılması tarihi bir hata olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi, Kürt kökenli kardeşlerimi, hiçbir ayrım yapmadan, milletimizin tıpkı diğer fertleri gibi kucaklamaya, her zaman vardır ve hazırdır” dedi.

“FESAT YUVALARI HÜSRANA UĞRAYACAKLARDIR”

Tercan, “Ne İmralı’da yatan katil, ne Kandil’deki kan tüccarları, ne de Türk bayrağına el uzatanların Kürt kökenli kardeşlerimizin temsilcisi değildir, olamayacaktır” diyerek, “Fesat yuvaları Kürt kökenli kardeşlerimin dirilişiyle, vahdet kararıyla hüsrana uğrayacaklardır” dedi.

“PKK, EMPERYALİZMİN İĞRENÇ BİR TETİKÇİSİDİR”

MHP İl Başkanı Tercan şunları söyledi; “ Bin yıldır birlikte yaşadığımız, ortak kardeşlik hukuku ve akrabalık bağları geliştirdiğimiz Kürt kökenli kardeşlerimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit haklara sahip onurlu bireyleridir. Kürt kökenli kardeşlerim bu büyük milletin ayrılmaz, kopmaz, eşit ve yeri dolmaz mensuplarıdır. Ve kanlı şebeke Kürt kökenli kardeşlerimin temsilcisi olamayacaktır. İmralı’daki katil Kürt kökenli kardeşlerime liderlik yapamayacaktır. Kürt kökenli kardeşlerim, sizler yalnız değilsiniz. Ve sizler sahipsiz bırakılmayacaksınız. Bu milletin hiçbir ferdini göz ardı etmeyiz, edemeyiz. Kürt kökenli kardeşlerimizle terörü ilişkilendirmeye çalışanları da iyi niyetli görmeyiz. Kürt kökenli kardeşlerimiz bizim canımız, varlığımızın ana dayanaklarındandır. Kürt kökenli kardeşlerim, PKK’nın kanlı saldırılarından ziyadesiyle muzdarip, en fazla şikâyetçi olan insanlarımızdır. Hiçbir Kürt kökenli kardeşimin, elinde silah ve bombayla devlete hücum eden, askerimize, polisimize, korucumuza ve masum vatandaşlarımıza kıyan, kurşun sıkan kiralık çete PKK’yı arkalaması düşünülemeyecektir. PKK, emperyalizmin iğrenç bir tetikçisidir. PKK Kürt düşmanlarının, Türkiye’yi hazmedemeyen yedi düvelin, kokuşmuş bir taşeronudur. Kürt kökenli kardeşlerim PKK’nın dümen suyuna girmez, hak yolundan dönmez, günaha ortak olmaz, oyuna gelmez” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.