DOLAR 32,6020 0.39%
EURO 34,8009 0.18%
ALTIN 2.492,500,34
BIST 9.461,20-0,67%
BITCOIN 21175524,32%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MHP, “Sosyal medya yasası çıkartılmalı”

MHP, “Sosyal medya yasası çıkartılmalı”

ABONE OL
26 Ekim 2020 10:07
MHP, “Sosyal medya yasası çıkartılmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, sosyal medyanın, yanlışın, ihanetin, hakaretin ve akla gelebilecek her türlü melanetin cirit attığı bir ortama dönüştüğünü belirterek, “Cumhur İttifakı’nın, Türkiye’nin ihtiyacı olan ve sosyal medya bataklığını kurutan yasa derhal çıkartılmalıdır” dedi.

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, yaptığı açıklamada, sosyal medyanın kontrolsüz, denetimsiz, başıboş ve her türlü melanete açık halinin büyük mağduriyetler doğurduğunu belirterek, “Hatta milli birliğimizi tehdit eder bir seviyeye ulaştığı, bunun mutlaka önüne geçilmesi gerektiği uzun zamandır düşünülüyor ve konuşuluyordu” dedi.

Artık bardağın taştığını ve bu konunun ivedilikle ele alınıp, bir sonuca bağlanması kaçınılmaz hale geldiğini belirten Tercan, “Bu kepazelik, ortada iki önemli sorun olduğunu gösteriyor. Birincisi, çağın hastalığı olarak insani değerlerdeki çürümedir. Nasıl oluyor da bir insan bütün ahlak, şeref, namus ölçülerini bu kadar kolay, bu kadar sorumsuzca ayaklar altına alabiliyor? Bu çok ciddi bir sosyal sorundur. Bu adamlar nasıl bu hale geliyor, hangi şartlar bunları bu kadar insanlıktan uzaklaştırabiliyor? Milli ve ahlaki değerlerle zerre kadar ilgisi ve saygısı olan bir insan böyle paylaşımlar yapmaz. Sosyologların, din adamlarının, siyaset yapanların, eli kalem tutanların, toplum önderlerinin bu konuda mutlaka bir sorgulama yapma, eksiğin, yanlışın nerede olduğunu bulma ve tedbir alma mecburiyeti vardır. Meselinin ikinci boyutu ise “sosyal medya” denilen bataklığın mutlaka kurutulması zamanının çoktan geldiği gerçeğidir. Bu kadar yaygın, bu kadar etkin bir mecra, bu kadar denetimsiz, bu kadar sorumsuz, bu kadar rezil şekilde kullanılamaz” dedi.

Terör örgütlerinin de sosyal medyayı son derece etkili şekilde kullandığını ve ihanetlerini yaydıklarını belirten Tercan, “Sosyal medya yalanın, yanlışın, ihanetin, hakaretin ve akla gelebilecek her türlü melanetin cirit attığı bir ortama dönüşmüştür. Kolaylığı ve yaygınlığı, tehdit ve tehlikeyi daha da arttırıyor. Tedbir alınmasında, denetlenmesinde geç kalınmıştır” dedi.

Tercan, MHP’nin her meselede olduğu gibi, bu büyük sosyal sorunun çözümüne yönelik de tespitleri ve tedbir önerileri olduğunu belirterek, “MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, konuyla ilgili ayrıntılı bir çalışma yapmış, sosyal medyada kontrol ve denetim sağlanmasına imkân veren, son derece iyi düşünülmüş, iyi hazırlanmış bir kanun teklifini 30 Nisan tarihi itibarıyla TBMM Başkanlığına sunmuştur. Sayın Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarından, AK Parti Grubu’nun da bir çalışma yapacağı sonucu çıkıyor. Sayın Öztürk’ün kanun teklifi, ihtiyacı karşılayacak niteliktedir. Cumhur İttifakı’nın, Türkiye’nin ihtiyacı olan ve sosyal medya bataklığını kurutan yasa derhal çıkartılmalıdır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.