DOLAR 32,3150 0.19%
EURO 35,0277 -0.31%
ALTIN 2.279,770,11
BIST 9.022,422,45%
BITCOIN 22795021,27%
Edirne
18°

KAPALI

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“Millet Bahçesi yerine, afet bölgesine aktarılsın”

“Millet Bahçesi yerine, afet bölgesine aktarılsın”

ABONE OL
21 Şubat 2023 11:15
“Millet Bahçesi yerine, afet bölgesine aktarılsın”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Söğütlük Doğal Kalsın Platformu adına açıklamada bulunan Ziya Gökerküçük, “Millet Bahçesi dahil Meriç Nehri yatağındaki tüm projeler iptal edilip buraya harcanacak kaynak, afet bölgesindeki eksikleri gidermeye aktarılsın” dedi.

Ziya Gökerküçük, Söğütlük Doğal Kalsın Platformu adına açıklamada bulunarak, Meriç Nehri yatağı ve kıyılarındaki projelere ilişkin açıklamada bulundu.

Daha önce yapılan ve Meriç’i kanala dönüştüren fore kazık ve taş yığma işlemlerinde revizyona gidilmiş olduğunu ve yüksek olan fore kazıklar ile Meriç kıyısına beton yol yapılarak düzenlenen barbeküler kaldırıldığını belirten Gökerküçük, Hep aynı hatalar, hep üstten verilen kararlar. Söylemiştik demek istemiyoruz. Kentlinin, kent ve çevre duyarlılığı olan örgütlerin görüşlerini almadan yapılanların birçoğu bir süre sonra atıl durumda kalıyor. Buralara harcanan paralar kentlinin, yurttaşın parasıdır” dedi.

Gökerküçük, “Meriç Nehri kanal oluyor dedik. Fore kazıklar ile nehrin suyu taşkın sahasına geçemeyecek dedik. Ülkemizin biricik taşkın ormanına aşağıdan su geçemez ise ve üstten de mil gelemezse Söğütlük Ormanı kuruyacak dedik. Söğütlük ile Meriç’i birbirinden ayırıyorsunuz dedik. Meriç yatağında elektrik üretimi, beton tesisi yapılmamalı dedik… Dedik de dedik. Dediklerimiz bilim insanlarının görüşleri idi. Dediklerimiz; hukukçuların dedikleri idi. Dediklerimiz; bu alanda ömrünü geçirmiş kent sakinlerinin sözleri idi. Dediklerimiz; anıları olan kentlilerin dedikleri idi. Dediklerimiz; duyarlı kentlilerin sesi idi. Yetkililer duymadı, biz duyurmadık. Yapmak da yıkmak da taşımak da hep maliyeti olan işler. İyi düşünülüp ortak kararlar verilse ve geleceğe dair olasılıklar değerlendirilse boşa harcamalar olmaz. Boşa yapılan, sonradan iptal edilen tüm işler bizlerin vergilerinin harcanmasıdır. Doğal afet sonucunda yaşanan deprem nedeniyle hepimizin yarış yaptığı yardımlaşma örnekleri yaşıyoruz. Yardım toplarken herkese açık olan resmi makamlar harcama planlarında neden herkese kapalıdır? Kente yapılacak her yatırım neden kentli ile paylaşılmaz? Gereksiz harcamalara verilen paralarla kaç tane depremzedeye yardım yapılacaktı hepimiz hesaplayabiliriz” dedi.

Millet Bahçesi dahil Meriç Nehri yatağındaki ve kıyısındaki tüm projelerin iptal edilip buraya harcanacak kaynakların, afet bölgesindeki eksikleri gidermeye aktarılması önerisini sunan Gökerküçük, şunları söyledi;

“Kenti yöneten atanmış bürokratların ve onları yönlendiren, etkileyen siyasi yapıların artık bu yönetim anlayışını terk etmesi gerekmektedir. Meriç Nehrini kanala dönüştüren çalışmalar yanlıştır. Meriç Nehrini sanayi alanına dönüştüren beton ve elektrik üretim tesisleri yanlıştır. Söğütlük Millet Bahçesi yer olarak yanlıştır. Bu güzel ve doğal alanda telafisi mümkün olmayan zararlara neden olacaklardır. Yapılması gereken Meriç kıyılarını akla, bilime, yasalara uygun bir şekilde doğal bırakıp temizlik ve bakımını yapmak, tüm canlıların hizmetine sunmaktır. Yaşadıklarımız anlamlı derstir, anlayana. Biz kentliler bu tür harcamaların hesabını sormalıyız, sorabilmeliyiz, bu hepimizin yurttaşlık görevidir” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.