DOLAR 32,3248 0.22%
EURO 35,1209 -0.04%
ALTIN 2.302,431,11
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23000142,83%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Milli muhafızın paylaşımı ortalığı karıştırdı

Milli muhafızın paylaşımı ortalığı karıştırdı

ABONE OL
16 Eylül 2020 16:58
Milli muhafızın paylaşımı ortalığı karıştırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Midilli Adası’ndaki milli muhafızın “Bu kez doğal hareket eden hedeflerle tekrar ne zaman ateş edeceğiz” skandal paylaşımı gündeme bomba gibi düştü.

Yunanistan’da yanan Moria Mülteci Kampı’nın kurulacağı yeni alan Kara Tepe’de bir milli muhafız görevlisinin mültecileri vurmakla tehdit eden sosyal medyadaki skandal paylaşımı ortalığı karıştırdı.

Midilli Adası’ndaki Kalloni Nahiyesi Meclis Üyesi de olan bir milli muhafızın sosyal medyadaki hesabından yaptığı tehditvari  paylaşımla ortalığı karıştırması medya ve sosyal medyanın gündemine oturdu.

Yerel meclis üyesi olan ve aynı zamanda kamu görevi ifa eden bahsekonu vatandaş, yeni kampın kurulduğu atış poligonu alanındaki eski bir askeri tatbikattan çekilmiş bir fotoğrafını yayınlıyor ve şöyle yazıyor:

“Burada (mülteciler için) çadırların kurulduğu atış poligonundayım. Bu kez hareket eden doğal hedeflerle tekrar atış yapmayı dört gözle bekliyorum.”

Stonisi.gr haber sitesinin heberine göre, yetkililerin söz konusu milli muhafız görevlisinden silahını teslim etmesini istediği ve savcılık makamından davayla ilgili cezai soruşturma başlatması talep edildiği belirtildi.

YAŞANAN TRAJEDİ ÜZERİNE YENİ KAMPI İNŞA EDİLECEK

Moria kampı yerine mülteciler için adada yine kalıcı bir karşılama kampı yapılacağını açıkladı.

Kapasitesinin 4 katı kadar mültecinin kaldığı Moria kampı, geçen hafta salı ve çarşamba günleri çıkan peş peşe yangınlarda kullanılamayacak hale gelmişti. 12 binden fazla kişinin kalacak yeri ve hijyene erişimi kalmamıştı.

Moria kampında 70 farklı ülkeden mülteciler vardı, çoğunluğu ise Afganistan’dan gelmişti.

Salı gecesi aynı anda 3 yerde birden çıkan yangınlar, iki gün içinde tüm kampın kül olmasına yol açtı.

Yangınlar, kampta kalan 35 mültecinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasından hemen sonra başladı. Geçen hafta yetkililer kampı karantinaya aldıklarını açıklamıştı.

Çarşamba günü yangından kaçan binlerce mülteci sokaklarda kaldı. Yakınlarda geçici olarak oluşturulan Kara Tepe kampında gidip çadırlara yerleşenler de oldu.

(http://milletgazetesi.gr)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.