DOLAR 32,3520 0.31%
EURO 35,1249 -0.03%
ALTIN 2.302,691,12
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23065053,39%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Milyonluk projede ilk hasat

Milyonluk projede ilk hasat

ABONE OL
11 Ekim 2022 12:43
Milyonluk projede ilk hasat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediyesi’nin Trakya Kalkınma Ajansı’nın hibe destekleriyle “Yıl Boyu Üretim ve İstihdam ile Okula Giden Mutlu Çocuklar” projesi kapsamında kurduğu 20 adet serada ilk hasat yapıldı.

Seraların bulunduğu alana Belediye Başkan Yardımcısı Tahir Özçınar ile gelen Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Naile Küçük’e ait serada yapılan ilk hasadın hayırlı olmasını diledi.

Tarım belediyeciliği başlığı altında Trakya Kalkınma Ajansı ile İzzetiye Mahallesi’nde sera kurduklarını belirten Helvacıoğlu, “Roko ve semiz otunda ilk hasadımızı gerçekleştiriyoruz. Sevinçliyiz, ilaç kullanılmadan üretim yaptık. Naile hanım tarafından özenle yetiştirildi. Biz de destek olduk, Dalından Manav da semiz otu ve rokonun birer kasasını temsili olarak almak üzere yanımda oldu. Bugün mutluyuz, evladımız olmuş gibi sevinçliyiz. O kadar güzel ki ne gübre ve ne ilaç. Tarım belediyeciliği başlığındaki emeklerin karşılığını almaya başladık. Hanım seracılarımızın olması bize güç verdi. Doğru yoldayız. Kalkınma ajansımıza ve görevli personelimize teşekkür ederiz.”

Daha sonra söz Küçük ise ilk hasadı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, şunları söyledi: “Ürünlerimizi 1 ayda yetiştirdik. Emek verdik. Sevgimizi kattık buraya.”

Manav sahibi Gürsel Debreli ise Keşan Belediyesi’ni yaptığı çalışmadan ötürü kutlayarak, “Son derece önemli bir çalışma. Bu faaliyeti önemsiyorum. Zahmetli ve sıkıntılı bir işe girmişsiniz ama başaracağına inanıyorum. Elde edilen ürün çok kaliteli. Daha farklı ürünler de yetiştirilecektir. Yeter ki kaliteli ürün çıksın pazarlamak çok kolay. Burasını en iyi şekilde destekleyeceğiz. Bölgemize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Helvacıoğlu seralarda incelemelerde bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.