DOLAR 32,4106 0.23%
EURO 35,6808 0.55%
ALTIN 2.325,120,27
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22991562,70%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Minibüste maske polemiği

Minibüste maske polemiği

ABONE OL
12 Kasım 2021 14:08
Minibüste maske polemiği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile toplu taşımada yüzde 50 kuralı kaldırılmasının ardından Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS)’ta minibüslerinde oluşan kalabalıkta, zaman zaman gerek şoförler gerekse maskesiz yolcular arasında tartışmalar yaşanıyor. Önceki gün minibüse maskesiz binen ve maskesinin olmadığını söyleyen bir yolcu ile diğer yolcular arasında tartışma yaşandı. Tartışma, başka bir yolcunun maske vermesiyle sona erdi.

Dünya’yı etkisi altına alan Koronavirüs insanları daha stresli ve gergin bir hale getirdiği yetkililer tarafından belirtiliyor. Kontrollü sosyal hayat döneminde de ETUS tekrar eskisi gibi yolcu almaya devam ediyor. Ancak bu durum hem yolcuların kendisi arasında, hem de şoförlerle polemik yaşanmasına neden oluyor.

ETUS’un okulların kapalı olması nedeniyle bazı hatlardaki minübüslerin 1 saatte bir gelmesiyle durakta bekleyen yolcu sayısı da artmakta. Aracın içi kabalalık olduğunda ve sosyal mesafe haliyle ortadan kalkıyor ve yolcular “Korona olacağız, ne yapıyorsunuz” diye söyleniyorlar. Geçtiğimiz gün de buna benzer bir durum yaşandı. Bir kadın yolcunun minibüste maske takmadığını gören diğer yolcular, panik halinde hemen maske takmasını istedi.  Kadın yolcu maskesinin olmadığını ancak bir durak sonra ineceğini söyledi. Yine sinirlenen yolcular kadına maske uzatıp takmasını istediler. Bazı yolcularda duruma tepki gösterip şoförden maske takmayan kadını araçtan indirilmesini istediler. Kadının verilen maskelerden birini takmasıyla tartışma sona erdi.

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.