DOLAR 32,5754 0.1%
EURO 35,0088 0.49%
ALTIN 2.430,170,30
BIST 9.753,970,33%
BITCOIN 2093853-3,70%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Muhtar Yaman, adaylığını açıkladı

Muhtar Yaman, adaylığını açıkladı

ABONE OL
18 Eylül 2021 12:05
Muhtar Yaman, adaylığını açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman, 21 Eylül’de gerçekleştirilecek olan Köy ve Merkez Muhtarları Derneği’nin Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa aday olduğunu söyledi.

Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman, Edirne Köy ve Merkez Muhtarları Derneği’nin 21 Eylül’de yapılacak olan Olağan Genel Kurulu’nda başkan adayı olduğunu düzenlediği basın toplantısı ile duyurdu.

“MUHTARLIN HAKLARINI KORUYARAK YANLARINDA OLACAĞIZ”

2019 yılının Mart ayında yapılan seçimlerde Sabuni Mahallesi Muhtarı olduğunu hatırlatan Yaman, “Ben ve arkadaşlarım bu onurlu göreve geldikten sonra mahalle halkıyla, kamu kurum ve kuruluşlarıyla bir arada ve kol kola olarak her şeyin üstesinden gelmeye gayret ettik. Sabuni mahallemizde kazandığımız tecrübe ile bu kez tüm muhtarlarımız için neler yapabiliriz, nasıl faydalı olabiliriz ve birlikte neleri başarabiliriz bunu düşünmeye başladık. Bu nedenle; 21 Eylül 2021 tarihinde yapılacak Edirne Köy ve Merkez Muhtarları Derneği’ne başkan adayı olduğumu sizlere açıklamak isterim” dedi.

“MUHTARLARIMIZIN HAKLARINI KORUYACAĞIZ”

Edirne Köy ve Merkez Muhtarları Derneği’nde muhtarların yetkisini aldıklarında yapacaklarından bahseden Yaman, “Hedefimiz muhtarlarımızın daha güçlü olması, birlikte hareket etmesidir. Tüm muhtarlarımızla diyalog kurarak, kurumlarımızla etkili ve güçlü bağlar kurmayı ve sorunların üstesinden gelmeyi hedefliyoruz. Muhtarlarımızın haklarını sonuna kadar koruyacak ve yönetim olarak sürekli yanlarında olacağız. Yapılan faaliyetleri belirli aralıklarla toplantı yaparak muhtarlarımızla paylaşacak, şeffaf bir yönetim anlayışı oturtarak bizlere duyulan güvene layık olmaya çalışacağız. Her bir muhtarımızın en küçük sıkıntısında yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu olarak birlikte hareket edecek ve destek olacağız. Muhtarlarımızın yaşaması muhtemel sıkıntılarda kendilerine yol göstermek ve yardımcı olabilmek adına derneğimizin hukukçusu olacak ve tüm muhtarlarımıza diledikleri konuda yardımcı olacak. Köy ve mahalle muhtarlarımızın büyük bir aile olduğunu biliyoruz. Bu nedenle bu büyük ailenin bağlarını daha da güçlü kılabilmek sosyal anlamda birliktelik oluşturabilmek için, dernek lokali yapabilmek adına girişimlerde bulunacağız. Dini bayramlarda bayramlaşma olacağı gibi, milli bayramlarımızda da yönetim ve üyelerimize Ata’mızın huzurunda olacağız” dedi.

“NE ÜYE LİSTESİNİ ALABİLDİK NE DE YÖNETİMDE OLALIM TEKLİFİNE CEVAP ALABİLDİK”

Adaylık sonrası muhtarların listesini istediklerini ancak verilmediğini öne süren Yaman, “Adaylığımızı açıkladıktan sonra mevcut başkana giderek üye listesini talepte bulunduk. Talepte bulunduğumuz halde kendilerinden temin edemedik. Bu konuda da üzüntümüzü dile getiriyoruz. Yapılması gereken listenin verilmesiydi. Bu konuda 2 defa dile getirilmesine rağmen destek göremedik. Birlikte olalım, tek çatı altında toplanalım, daha güçlü, daha huzurlu olalım, tek aday girelim, siz yine başkanımız olun bizde yanınızda yönetimde olalım dedik. Bu konuda da bize cevap verilmedi. Bizde muhtarlarımızla beraber çalışarak bu göreve gelmeyi düşünüyoruz. İnşallah muhtarlarımızın desteği ile bu olacak” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.