DOLAR 32,3395 0.17%
EURO 35,1839 -0.03%
ALTIN 2.244,910,07
BIST 8.718,11-1,25%
BITCOIN 2131016-2,07%
Edirne
13°

KAPALI

05:42

İMSAK'A KALAN SÜRE

Muhtar Yaman, “Turistlere sahip çıkmalıyız”

Muhtar Yaman, “Turistlere sahip çıkmalıyız”

ABONE OL
1 Şubat 2020 11:12
Muhtar Yaman, “Turistlere sahip çıkmalıyız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman, Yunan ve Bulgar turistlerin Edirne’deki fiyatları yüksek bularak Çorlu’ya yönelmelerine değinerek, “Esnaflar olarak Edirne olarak bu insanlara biz birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Biz onlara pahalı ürün satmak yerine kendimizi ve Edirne’mizi tanıtmamız lazım” dedi.

Edirne’nin yerli ve yabancı tüm turistlerin alışveriş ve yemek sektörlerinde hareketliliği sağladığı Sabuni Mahallesi’ne bağlı çarşı, şu günlerde turist yokluğunu yaşıyor.

“HERKES KAFASINA GÖRE FİYAT TARİFESİ UYGULUYOR”

Edirne olarak Yunan ve Bulgar turistlere sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman, “5 muhtarımızla beraberdik. Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen esnafları memnun eden Yunan ve Bulgar vatandaşların gelmemesi bizimde dikkatimizi çekmiştir. Bu konuda tabi ki esnafımıza da bazı görevler düşüyor. Görevlerinden biriside örneğin sabahları kalktıkları kıyafetler ile gelip hizmet vermeleri beyaz önlük giymeleri daha dikkat çekici olabilir. Yemek menülerinin Bulgarca ve Yunanca olmasına dikkat etmeleri gerektiğini esnaflarımıza söyledik. Birde otoparkların bu konuda Bulgarca ve Yunanca yani Euro ve leva olarak da yazılmasını talep ettik. Çünkü neden? Herkes kafasına göre yabancı plakalı araçlardan farklı fiyat tarifesi uyguluyor. Buda onlara caydırıcı geldiği için önemli bir etken oluyor. Birde duyduğumuz bir konu var. Fiyatlarımızın yüksek olduğunu söylüyorlar bu yüzden Çorlu’ya kadar gittiklerini duyuyoruz. Üzücü bir durum Edirne’mizin ekonomisi için Bulgar ve Yunan turistlerin şehrimizden alışveriş yapmamaları şehrimizdeki ekonomik dengeyi bozacaktır. Çünkü bu ekonomik durgunlukta bize çok büyük katkısı oluyor. Esnaflar olarak Edirne olarak bu insanlara biz birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Biz onlara pahalı ürün satmak yerine kendimizi ve Edirne’mizi tanıtmamız lazım” dedi.

“ESNAFLAR, TURİSTLER İÇİN KENDİ ARAÇLARINI ÇARŞIDAN UZAK YERE PARK ETMELİ”

Kente gelen turistlerin otopark sıkıntısını çektiğini ve esnafın turistlere yardımcı olmak açısından araçlarını çarşı dışına park etmesini istediklerini belirten Yaman, “Çarşıya gelen misafirlerin, yerli yabancı turistlerin rahatça araçlarını bırakıp alışveriş yapabilmeleri açısından esnaflarımızın da kendi araçlarını çarşıya yakın bölgelere değil. Kendilerinin yürüyerek gelebileceği mesafelerde yerlere park etmeleri daha doğru olacaktır. Ve bu konuda da gelen turistler de çarşıya yakın bölgelere bırakıp alışveriş yapma imkanı bulabilirler tabi ki Cuma pazarı çevresinde bulunan park alanlarından da faydalanabilirler. Çarşının yoğun olduğu günler örneğin Cuma pazarının olduğu günler esnaflarımızda toplu taşıma araçlarını kullanmaları şehrin trafiği açısından ve gelen misafirlerin araçlarını bırakmaları açısından daha rahat olacaktır” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.