DOLAR 32,3581 0.11%
EURO 34,9833 -0.29%
ALTIN 2.324,160,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22796201,41%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Muhtardan aşı ve tedbir çağrısı

Muhtardan aşı ve tedbir çağrısı

ABONE OL
13 Kasım 2021 22:55
Muhtardan aşı ve tedbir çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kademeli normalleşmenin üçüncü etabında Abdurrahman Mahallesi Muhtarı Şaban Ergit, 1 Temmuz itibariyle yasakların kalkmasına rağmen vatandaşlara aşılarını yaptırmaları ve salgını el ele vererek yenecekleri konusunda çağrıda bulundu.

Abdurrahman Mahalle Muhtarı Şaban Ergit, mahallesinde yaşayan vatandaşlara hijyenin elden bırakılmaması konusunda seslenerek salgından tamamen kurtulunması için el ele verilmesi gerektiğini söyledi.

“HİJYENE ÖNEM VERELİM, MASKEMİZİ TAKALIM, AŞIMIZI OLALIM”

Pandeminin düşüşe geçmesinin ve aşılama çalışmalarında Edirnelilerin duyarlı davranarak Türkiye’de birinci sıraya yerleştiğini ve aşısını olmayanlarında aşısını olarak salgındaki düşüşe katkı vermelerini isteyen Abdurrahman Mahalle Muhtarı Şaban Ergit “Mahallemizde Covid açısından baktığımızda Edirne’miz hatta tüm Türkiye’de bu Covid alınan tedbirler ve vatandaşlarımızın aşılarını yaptırmaları ile düşüş görülmekte. Edirne’miz zaten aşı çalışmasında Türkiye’de birinci sırayı aldı. Buradan da tüm Edirne Halkı’na duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Yetkililerimiz sürekli telkinde bulundu, uyarılar yaptı. Vatandaşlarımızda artık daha bilinçli hareket edip, kurallara uyuyor. Kimse “bana bulaşmadı, bana gelmez” demesin. En yakın komşumuza en yakın insanımıza geliyor. Mesela bizim damadımız öldü Covid’ten dolayı. Her zaman kendimizi kollayalım, hijyene önem verelim, maskemizi takalım, aşımızı olmadıysak aşımızı olalım” dedi.

“1 TEMMUZ İLE KAHVELERDE OYUN KISITLAMASI KALKTI AMA TEDBİRLERİ YİNEDE ELDEN BIRAKMAYALIM”

Covid sürecinde kısıtlamalar dahilinde maddi olarak en çok etkilenenlerin kıraathane esnafı olduğunu dile getirerek, normalleşme takvimiyle birlikte artık daha dikkatli olunması gerektiği vurgusunu yapan Muhtar Ergit “Esnaflarımız yakın zamana kadar çok mağdurdu. Özellikle kahvecilerimiz çok mağdurdu. Onların yanında çalışanlarda öyle. Zaman zaman bizde yardım ettik, devletimizde, belediyemizde yardım yaptı. Ufak tefek yardımlarla da bu işler yürümüyor, adamın kirası var, elektriği var, doğalgazı var, okuyan çocukları var. Bazı esnaflarımız örneğin bakkallar açık kaldı, balıkçılarda açık kaldı çok zorun yaşamadı. Bazıları keyfinden kapadı. Bu süreçte lokantacılarda sıkıntı yaşadı. Onlarda rahat hareket edemediler. İnsan istiyor lokantaya oturup yesin, o mis gibi kokular içerisinde yemeğini yesin istedi. Onlarda mağdur oldu ama en çok kahvecilerimiz mağdur oldu. Ama şimdi 1 Temmuz itibariyle artık açılan kahvelerimizde oyun kısıtlaması da kalktı. Tabi bu demek değil ki herkes rahat rahat tedbirsiz hareket etsin. Kahvecilerimizin de dikkat etmesi lazım, masalara biraz daha mesafe koysun. Vatandaş gelsin çayını içsinler gitsinler. Çayında Corona’yı önleyici bir madde taşıdığını internette okudum. Onun için günde 3 bardak çay içelim” dedi.

“SALGININ AÇTIĞI YARALARI KAPATMAK İÇİN EL ELE MÜCADELE VERECEĞİZ”

Normalleşme takvimine göre bir çok kısıtlamanın kalkması ile eskiye dönmemek için ve pandeminin toplumda oluşturduğu sıkıntıları birlik beraberlikle çözüleceğini söyleyen Ergit ““Her ne kadar devletimiz normalleşmeyi hayata geçirse, kısıtlamaları kaldırsa da bizler aşımızı olup, hijyenimize özen göstermeliyiz. Eskiye dönmemek için tedbirlere, yetkililerin çağrılarına uymalıyız. İnşallah insanlar bundan sonra daha titiz davranırlar, Covid ne mahallemize ne şehrimize ne ülkemize bir daha uğramayacak şekilde gider. Bizlerde eskisinden daha çok çalışıp, mücadele verip salgının açtığı yaraları kapatırız. Birlik beraberlik oldu mu üstesinden gelemeyeceğimiz iş yok” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.