DOLAR 32,5975 0.37%
EURO 34,7950 0.16%
ALTIN 2.498,180,57
BIST 9.454,42-0,74%
BITCOIN 21055075,25%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Muhtarın yardım isyanı

Muhtarın yardım isyanı

ABONE OL
8 Ocak 2021 11:21
Muhtarın yardım isyanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Umurbey Mahallesi Muhtarı Turhan Özgünden, mahallelerinde çok fazla yardıma muhtaç insanın olduğunu belirterek, yardım istediklerinde Kızılay Şube Müdürlüğünün gerekli desteği sağlamadığını öne sürdü. Özgün’den ayrıca kurumum müdürlüğünü yapan Kadir Çakay’ın kendisiyle görüşmeyi kabul etmediğini iddia etti.

Pandemi özellikle günlük işlerde çalışan vatandaşları bir hayli olumsuz yönde etkileyerek adeta işsiz bıraktı. Edirne’de ise bunun en büyük örneği 5 bine yakın nüfusu bulunan Umurbey Mahallesinde ikamet eden vatandaşlar. Umurbey Mahallesi Muhtarı Turhan Özgünden’de işsiz kaldıkları için çoğu vatandaşın gıda yardımına bile muhtaç olduğunu söyledi.

Yardım almak amacıyla Kızılay Şube Müdürlüğüne gittiklerinde, kurumum müdürlüğünü yapan Kadir Çakay’ın kendisiyle görüşmeyi kabul etmediğini iddia eden Özgünden şunları söyledi:

“Çok fazla göç verdik. Geçim sıkıntısı nedeniyle. İş zaten yok, pandemi nedeniyle birçok vatandaşımız var olan işlerini de kaybettiler. Pandemiden dolayı maddi sıkıntılar yaşanıyor. Belediye haricinde farklı kurumlardan yardımda gelmiyor. Kızılay kapılarını dahi açmıyor, Kızılay şube müdürümüzle görüşmek istedik, görüşmeyi bile kabul etmedi. Ben şahsen kendim gittim, yemek yardımı yapılıyor ama gıda, yardımı yapılmıyor diye. ‘Veremeyiz, böyle bir yetkimiz yok’ diyor. Kendisiyle tekrar görüşmek istedik, görüşmeyi kabul etmedi. Biz de bir daha gitmedik. Bir yemek yardımı yapılıyor onu da istediğine veriyor istemediğine vermiyor desek yeri yani şu an. Kızılay’dan hiçbir şey almıyoruz. Sağ olsun belediye çok yardım ediyor. İnsanların işsiz kalanlarından dolayı birtakım yardımlar bekliyoruz, hiç kimsenin kapımızı çaldığı yok. Şu an en büyük sıkıntımız insanlarımızın geçinememesi. Şu anda pandemiden bahsediliyor ama bu insanlar daha sonradan da iş bulamıyor. Gittikleri yerde kapılar kapanıyor. Torpil gerekiyor diye düşünüyorum. Fabrikada çalışacak yetenekli insanlarda var ama onlara kapılar açılmıyor. Kızılay Edirne Şube Müdürümüzün mahallemize yönelik biraz daha duyarlı olmasını bekliyoruz. En azından bizimle irtibata geçsin, fikir alışverişinde bulunalım istiyoruz.  Pandemi dönemini sağlıklı geçirmek istiyoruz. Bu konuda belediye çok yardım ediyor. Edirne Belediye Başkan Yardımcımız Dr. Ertuğrul Tanrıkulu yardıma ihtiyaçları olanları tespit etmemi istedi kapı kapı dolaşıp bu işlemleri gerçekleştiriyoruz. Yardıma muhtaç olan çok fazla insan var gerçekten.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.