DOLAR 32,3518 0.3%
EURO 35,1294 -0.06%
ALTIN 2.307,711,34
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22886123,32%
Edirne
18°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Muhtarlıklara atık yağ toplama kutusu

Muhtarlıklara atık yağ toplama kutusu

ABONE OL
26 Ekim 2022 13:23
Muhtarlıklara atık yağ toplama kutusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi, evsel atıklar ile karışan ve doğada büyük tehlike yaratan atık yağların toplanması adına muhtarlıkların hizmet binalarının önüne “Atık Yağ Toplama Kutuları” yerleştirdi.

Edirne Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, atık yağların doğaya karışmadan toplanması adına gerekli çalışmaları yürütmeye devam ediyor. Bu kapsamda Edirne Belediyesi, evsel atıklar ile karışan ve doğada büyük tehlike yaratan atık yağların toplanması için 24 mahalle muhtarlığına “Atık Yağ Toplama Kutuları” yerleştirdi.

Bitkisel atık yağların insan ve çevre sağlığı açısından oldukça zararlı olduğunu ifade eden Edirne Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Savaş Çerkez, “Bu açıdan lavabolara karışan atık yağlar, yer altı sularımıza karışmakta, gölleri, akarsuları ve temiz su kaynaklarımızı kirletmekte yine kanalizasyona dökülen atık yağlar, kanalizasyon sistemlerimizin tıkanmasına neden olmaktadır. Bitkisel Atık Yağların kontrolü yönetmeliği gereği atık yağların çöpe atılması veya dökülmesi yasaklanmıştır. Bu kapsamda Edirne Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü olarak 24 mahallemize, muhtarlıklara atık yağları biriktirme kapları veriyoruz. Vatandaşlarımız evlerinde bitkisel atık yağları biriktirerek, en yakın mahalle muhtarlığına getirmeli. Burada toplanan atık yağlar geri dönüşüm tesislerine gönderilecektir” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.