DOLAR 32,5154 0.19%
EURO 34,8267 0.26%
ALTIN 2.486,340,99
BIST 9.538,220,08%
BITCOIN 1997822-3,13%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Müzisyenlerden koronavirüs bestesi

Müzisyenlerden koronavirüs bestesi

ABONE OL
1 Ekim 2020 10:46
Müzisyenlerden koronavirüs bestesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de müzisyenler koronavirüs salgınına dikkat çekmek için besteledikleri şarkıyı seslendirerek vatandaşlara hem uyarı hem de moral verdi.

Şekerlemeci Arif Meriç’in tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına dikket çekmek için şarkı sözleri yazdı. Ardından sözleri Edirneli müzisyenlerde besteledi.

Müzisyenlerle birlikte şarkısı seslendiren Meriç, vatandaşlara hem tedbirler konusunda uyarı hem de moral verdiler.

“BABAFİNGO İLE MESAJIMIZI DÜNYAYA DUYURUYORUZ”

Şekermlemeci Arif Meriç “Dünya büyük bir felaketin içinden geçiyor. Bu felaketin içinden geçerken insanların moralleri sıfıra indi. Şimdi öyle bir şey yapalım ki dedik, Edirne’nin Babafingosunu ağzına maskeyi taktık, mesafesini uzattık, ellerini yıkadık bir mesaj veriyoruz dünyaya. Dedik ki bu Babafingo ne yer ne içer hayatına nasıl devam eder. Bir baktık inceledik ki gerçekten de Babafingo’nun yedikleri fındık, fıstık, ceviz, bal güzel şeylerle beslemiş kendini. Hayata da böyle hazırlamış. Şimdi bu dünyada espriyi yapmadan güzelliği yakalamak mümkün değil diye baktık ve bütün herkese de ilan ediyoruz ki insan yalnız bir tek şeyden ibaret değildir. Heyecana ihtiyacı vardır, sohbete ihtiyacı vardır, gülmeye ihtiyacı vardır. Bizde mesajımızı bütün dünyaya böyle veriyoruz. Eğer hayatı gerçek yaşamak istersek maskeyi takacağız, mesafemizi uzatacağız ve elimizi yıkayıp hayatımıza, sohbetle, muhabbetle böyle tarihi şahsiyetle birleştirip hem güleceğiz hem de hayatımıza devam edeceğiz. Onun için böyle bir beste yaptık. Onun için güzel bir şekilde de oldu. Anladık ki bizim bütün ilim adamlarına saygımız sonsuz olduğu gibi bunun manevi olarak da insanların sohbete, gülmeye ihtiyacı olduğundan dolayı ikisini ben bir araya getirdim. İlim adamlarına inanacağız ama bir taraftan da gülmeyi bırakmayacağız. Bizde Edirne’den mesajımız maske, mesafe, hijyen Babafingo’nun tarihi şahsiyetiyle beraber bütün insanlığa dünyaya duyurulur. Hayatın hayatı 3 şeydir” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.