DOLAR 32,3698 0.14%
EURO 34,9746 -0.3%
ALTIN 2.324,200,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22758111,07%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Namağlup şampiyon

Namağlup şampiyon

ABONE OL
22 Nisan 2022 10:34
Namağlup şampiyon
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin Havsa ilçesine bağlı bin kişinin yaşadığı Osmanlı Köyü futbol takımı namağlup olarak BAL Liginde mücadele etmeye hak kazandı. Kulüp Başkanı Çağrı Muştu, inanç ve azmin başarıyı getirdiğini söyledi.

Edirne Süper Amatör Ligi A Grubunu 12 galibiyet ve 2 beraberlik ile birinci olan Osmanlıspor B grubunun lideri Mega Gençspor lig şampiyonluğu maçına çıktı. Edirne Süper Amatör Ligin şampiyonu penaltı atışları sonucu Osmanlıspor oldu.

HEDEFE ADIM ADIM

Osmanlıspor, BAL liginde Edirne’yi temsil eden Tuncaspor’un diğer temsilcimiz Uzunköprüspor’dan daha düşük puan alması nedeniyle Play – Out maçına çıktı. Saraçhane Stadında binlerce seyirci önünde oynanan karşılaşmayı uzatma dakikalarında golü bulan Osmanlıspor kazandı.  Şampiyonluk turu atan ve başarısını taraftarları ile kutlayan sarı yeşilli ekip uzun süren sezonda hedefe ulaşan takım oldu.

İNANÇ BAŞARI GETİRDİ

Osmanlıspor Başkanı Çağrı Muştu, inanç ve azmin şampiyonluğu getirdiğini söyleyerek, “Ligin başından kısıtlı kaynakla yola çıktık. Ancak bütçe olanaklarına göre isabetli transferler yaptık. Futbolcularımız ligin başlama düdüğü çaldığı ilk maçtan, BAL ligine yükseldiğimiz final karşılaşmasının son düdüğe kadar mücadeleyi bırakmadı.  Takım içindeki arkadaşlık bağları, özel günlerinde, sorunların olduğu dönemde tam bir ekip ruhu ile hareket ettik. Hem yönetim olarak, hem teknik heyet olarak, hem futbolcular olarak kenetlendik ve başarı geldi.”dedi.

HEDEFİ YAKALADIK

Osmanlıspor’un Teknik ekibinde yer alan Özgür Gezen Serkan Pala, ligin başından itibaren rakipleri arasında favori olduklarını, sahaya koydukları kolektif futbol anlayışı ile hedefi yakaladıklarını söyleyerek, “Oynadığımız karşılaşmalarda şans bazen yanımızda oldu, bazen de çok şanssızlıklar yaşadık. Hiç yenilgi almadan BAL Ligine yükseldik. Yönetim, teknik heyet ve futbolcular ile anandık ve başardık. Önümüzdeki sezen BAL liginde mücadele edeceğiz. Hedefimiz BAL liginde kalıcı olmak.” diye konuştular.

Bölgesel Amatör Lig Play- Out karşılaşması Saraçhane Stadyumunda oynandı. Osmanlı köyü takımı olan Osmanlıspor, 90+3’de Samet Baştürk’ün attığı gol ile Tuncaspor’u 1-0 yendi. Osmanlıspor’un yenmesiyle beraber Tuncaspor, Edirne Süper Amatör Lig’e düştü. Bu sonuçla beraber Bölgesel Amatör Lig’e çıkan takım Osmanlıspor, oldu.

KÖY TAKIMI OLARAK ZORU BAŞARDILAR

Türkiye’de ender rastlanan olaylardan biride Edirne’de yaşandı. Uzun yıllardır Edirne Süper Amatör Lig’de mücadele eden Havsa ilçesinin köyü olan Osmanlıspor, bir ilki başararak Bölgesel Amatör Lig’e çıkmayı başardı. 2022-2023 sezonundan itibaren Osmanlı köyünü BAL’da temsil edecekler.

NAMAĞLUP ŞAMPİYON

Edirne Süper Amatör Lig A.Grubu’nu 12 galibiyet, 2 beraberlikle kapatan Osmanlıspor, SAL finalinde normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten karşılaşma sonunda Mega Gençspor’u penaltılarla 11-1 eleyerek BAL Play – Out’u oynamaya hak kazandılar. Play – Out final maçında ise Tuncaspor’u 1-0 yenmeyi başardılar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.