DOLAR 32,4066 0.2%
EURO 35,0878 -0.12%
ALTIN 2.324,760,23
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23015272,61%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Nisan ayında kapılarını açacak

Nisan ayında kapılarını açacak

ABONE OL
5 Mart 2021 12:11
Nisan ayında kapılarını açacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İl Genel Meclisi Turizm Komisyonu Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, Edirne Müzesi kurucularından Necmi İğe’nin adını taşıyan ve Etnografya Müzesine dönüştürülen konağın Nisan ayında açılmasının planladığını söyledi.

İl Genel Meclisi’nin dünkü oturumunda, Turizm ve Komisyon raporunu okuyan, Komisyon Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, Edirne Müzesi kurucularından olan Necmi İğe’nin adını taşıyan ve etnografya müzesine dönüştürülen konak ile ilgili bilgiler verdi.

Gegeoğlu, 49 yıllığına İl Özel İdaresi’ne kiraya verilen konak ile ilgili konuşmasında şunları söyledi; “Necmi İğe, Edirne Müzesi’nde çalışmaya bu konaktan gidip gelmiş; Ankara’dan ve İstanbul’dan gelen devlet misafirlerini bu konakta ağırlamıştır. Bu yüzden yurt genelinde bu konak, ‘Necmi İğe Evi’ olarak anılmaya başlamış, yerel ve ulusal basında, bilimsel çalışmalarda da bu isimle yer almaya devam etmiştir. Edirne Necmi İğe Evi; geçmiş yapı tarihi, malzeme kullanımı, plan biçimlenişi ve dönemin yaşam biçimini yansıtması ve Edirne kent kültürü konusunda son derece önemli bir yapıdır. Necmi İğe Evi, yapıldığı tarihten günümüze kadar bilinçli bir restorasyon geçirmemiştir. Fakat yapı, yapıldığı dönemden itibaren, çeşitli nedenlerden dolayı büyük değişikliklere uğramıştır. Müzede Edirne kültürü ve Edirne ev yaşamını ve ahalisini konu alacaktır. Edirne sosyal yapısı, gelenekler, törenler, yemek kültürü, Edirne yaşantısı sergilenecektir. Konağın Etnografya Müze’si dönüştürülme çalışmalarında artık sona yaklaşılmak üzere olup müzenin tefrişat çalışmalarında artık son rötuşlar yapılmaktadır. Hazırlıkların tamamlanarak Nisan ayı içerisinde açılması planlanmaktadır.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.