DOLAR 32,3651 0.13%
EURO 35,0228 -0.28%
ALTIN 2.320,601,92
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22877972,81%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Noel’de, bütün çocukların yüzleri gülsün”

“Noel’de, bütün çocukların yüzleri gülsün”

ABONE OL
14 Aralık 2020 16:45
“Noel’de, bütün çocukların yüzleri gülsün”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

https://bnr.bg’de yer alan haber de, Snejinka Hayır Etkinliği sayesinde dezavantajlı durumda olan çocukların istekleri gerçek oluyor.

Kubrat Özel Eğitim Desteği Merkezi’nden çocuklar, bu yıl da hayal ettikleri Noel hediyelerini alacak. Çocukların hayalleri, 28 yaşındaki üniversite öğrencisi Merlin Mehmedova’nın facebook üzerinden düzenlediği Snejinka hayır etkinliği sayesinde gerçekleşecek.

Artık beş yıldır Noel’de dezavantajlı durumda olan çocukların yüzlerini güldürmek üzere kampanya düzenleyen Kubrat doğumlu genç kadın, ana okul ve okul öncesi pedagoji bölümünden mezun olmak üzere olup Sofya’da ana okul öğretmeni olarak çalışıyor.

Merlin Mehmedova, radyomuza konuşurken şunları anlattı:

“Bu yıl çocukların sayısı toplam 74. Her yıl olduğu gibi Noel Baba’ya mektup yazmalarını istedik ve isteklerini liste halinde (blagotvoritelno sabitiye snejinka) adlı facebook sayfamızda paylaştık. Her bir istek için o isteği yerine getirmeye gönüllü olan insanlar bulundu.

Kubrat Özel Eğitim Desteği Merkezi’ni ziyaret eden çocuklar arasında ailesinde yaşayan çocuklar olduğu gibi şehre yakın yetimhanede yetişenler de var. Yaşları 7 ila 17 arasında değişien bu çocukların hepsi özel eğitim ihtiyacı sahibidir.

Merlin Mehmedova’ya her şeyin nasıl başladığını sorduğumuzda şu cevabı verdi:

“Bundan beş yıl önce kızkardeşimle dezavantajlı durumda bulunan çocuk ve gençlere yönelik olarak “plushenomeche” adı ile düzenlenen Noel kampanyasından esinlenerek biz de deneyebiliriz dedik. O dönemde “yardımcı okul” statüsünde olan kuruluşun müdürü ile görüştük, kendisinin ve öğretmenlerin de deesteğini aldık ve artık beş yıldır çocukların Noel Baba’dan istekleri gerçek oluyor.

Bu istekler arasında sıra dışı ve yerine getirilmesi zor olan istekler var mı diye sorduğumuzda Merlin Mehmedova’nın cevabı şöyle oldu.

“Noel için sıcak kış ayakkabısı isteyen kaç çocuk biliyorsunuz? Bu çocukların pahalı oyuncak, telefon ve playstation gibi istekleri yok. İhtiyacı olan şeyleri istiyorlar. İlk yıl gönderilen mektuplardan birini hiç unutmayacağım. O mektubu yazan çocuk, Noel için kola ve vafle istemişti. Bu mektubu hala saklıyorum. Bu yıl ise çoğu çocuklar eşofman takımı, spor ayakkabı, çizme ve mont istediler. Üşümeyip spor yapmak, eğlenmek istiyorlar yani.”

“Snejinka” kampanyasını ailesi ile birlikte organize ettiğini anlatan Merlin, “Ben Soya’da çalıştığım için Kubrat’a gönderilen hediyeleri annem, babam ve kızkardeşim teslim alıyorlar” dedi. Destekçilerini sorduğumuzda ise şöyle konuşru:

“Onların çoğu tanıdık ve arkadaşlarımızdır. Eskiden “off road” yarışmalarına katılıyordum. Çoğu beni oradan tanıyorlar. Bliyorsunuz, günümüzde birisine güvenmek kolay olmuyor. Beni tanıyan bu insanlar her yıl çocukları sevindiriyorlar. 120 kadar kişi kampanyayı destekliyorlar. Onlardan 74’ü, istek listesinden istek seçip bir çocuğa hediye gönderiyor, diğerlerinin gönderdiği tatlı ve çikolataları paketler halinde hediye ile birlikte çocuklara veriyoruz.”

Destekçi sayısı zamanla arttı mı, iyiliğin bulaşıcı olduğunu, söylemeniz mümkün mü sorusu üzerine Merlin Mehmedova’nın cevabı şöyle oldu:

“Evet cevabını vermeyi çok isterdim. Ama bu yıl her şey çok daha yavaş oldu, krizden dolayı mıdır, koronavirüsten dolayı iş yerlerinin bazıları kapatıldığı için midir bilmiyorum, istekleri yerine getirmek daha uzun zaman aldı, ama önemli olan sonuçtur. ”

“Bütün dünyayı değiştirmemiz mümkün değil, ama bir çocuğun Noel’ini değiştirebiliriz” diyen Merlin Mehmedova, neden Snejinka (kar tanesi) adını seçtiklerini anlatırken “çocuklar bu dünyada en güzel şeydir. Aynen kar taneleri gibi temiz ve eşsizdir” dedi.

Bu yıl salgın önlemlerinden dolayı Noel kutlaması yapılmayacağı için hediye alan insanlar çocuklarla tanışamayacaklar.

19 Aralık sabahı 74 hediye ve tatlı paketlerini taşıyan minibüs çocukları sevindirmek üzere yola çıkacak.

Kampanyanın zamanla büyüyerek bütün ülkeyi kapsamına almasını hayal ettiğini paylaşan Merlin facebook sayfasının adını hatırlattı; blagotvoritelno sabitie snejinka

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.