DOLAR 32,5568 0.01%
EURO 34,9423 0.14%
ALTIN 2.430,210,31
BIST 9.706,71-0,16%
BITCOIN 2054826-4,46%
Edirne
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Normalleşme martta başlıyor

Normalleşme martta başlıyor

ABONE OL
19 Şubat 2021 10:59
Normalleşme martta başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanlığının belirlediği kriterlere göre illeri 4 gruba ayırarak mart ayı başı itibariyle normalleşme sürecini başlatacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı Millete Sesleniş konuşmasında normalleşme sürecini mart ayı başında başlatacaklarını belirterek, koronavirüs tedbirlerinin kademeli olarak kalkacağını söyledi.

İLLER DÖRT GRUBA AYRILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlleri Sağlık Bakanlığının belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart ayı başı itibariyle kademeli normalleşme sürecini başlatacaklarını belirterek, “İllerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz. Özellikle salgın tedbirleri sebebiyle işine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe, kıraathane ve benzeri esnafımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacak. Uzaktan eğitimle faaliyetlerine devam eden öğrencilerimizin durumu illerimizdeki vaka sayısına göre değerlendirilecek” dedi.

KISITLAMALAR AŞAMALI ŞEKİLDE KALDIRILACAK

Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını illerdeki vaka, aşılama ve diğer kriterlere göre aşamalı şekilde kaldıracaklarını belirten Erdoğan, “Önemli olan vaka sayısının tüm illerimizde sürekli azalmasıdır. Vatandaşlarımız ne kadar dikkatli olur, hassas davranır, illerindeki görünümü ne kadar iyileştirirlerse normalleşme o derece hızlı ilerleyecektir. Biraz daha fedakârlık yaparak bu musibeti tehdit olmaktan çıkartacak bir yerde duruyoruz. Tüm vatandaşlarımdan bir kez daha yürüttüğümüz mücadeleye destek vermesini istirham ediyorum” dedi.

ÇİFTÇİLERE GÜBRE DESTEĞİ MÜJDESİ

Çiftçilere gübre destekleriyle ilgili müjde veren Erdoğan, “Gübre desteklerini küresel emtia fiyatlarında yaşanan gelişmeleri göz önünde bulundurarak yüzde 100 artışla iki katına çıkartıyoruz. Buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi hububat ürünlerinde dekara 8 lira olan desteği 16 liraya yükseltiyoruz Bay Kemal. Organik ve organomineral gübre kullanan üreticilerimize ise ilave olarak dekara 10 lira olan destekleme ödemesini dekara 20 liraya yükseltiyoruz. Bu destek ödemeleri çiftçilerimiz kaynağa en çok ihtiyaç duydukları ilkbahar döneminde hesaplarına yatırılacaktır. Çiftçilerimiz üretmeye devam ettikleri müddetçe inşallah bizde onları desteklemeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.