DOLAR 32,5745 0.06%
EURO 34,9066 0.07%
ALTIN 2.436,900,29
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21691980,11%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

O kurumlara Atatürk tepkisi

O kurumlara Atatürk tepkisi

ABONE OL
3 Kasım 2021 11:10
O kurumlara Atatürk tepkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Yakup Öz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda bazı kurum müdürlerinin kurumlarına Atatürk’ün posterini asmadıklarını öne sürerek, “Atatürk ile derdiniz ne? Kurumlara, Atatürk posteri asmama sebebiniz ne?” diyerek tepki gösterdi.

Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Yakup Öz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kafalarındaki soru işaretleri ile geride bıraktıklarını söyledi.

“KALKIN SİLKELENİN VE KENDİNİZE GELİN”

28 Ekim Perşembe günü saat 13.00 itibarı ile tüm ülkede Atatürk Anıtı önlerinde protokol, sivil toplum kuruluşları, dernekler vb. çelenk koyarak saygı duruşu ve istiklal marşı ile birlikte bayramın başlangıcının yapıldığını hatırlatan Öz, “Tüm Resmi Kurumlara bayramın nasıl kutlanacağı ile yönetmelik çerçevesinde iç emirler gönderildi. Buna rağmen: Milli Egemenlik, milli birlik, milli değerler, vatan, millet, bayrak, din, dil gibi öz değerlere sahip çıkmamız gereken bu dönemde; herkesi kucaklamamız, sahiplenmemiz gereken bu zamanda; milli bütünlük için devlet yöneticilerinin, siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ülke içinde ve ülke dışında bu kadar çaba göstermelerine rağmen; atama ile kurumların başına gelen bazı kurum müdürlerinin kurumlarına ülkemizin, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Türk Milliyetçisi, Büyük Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün posterini asmamaları bu vatana, bu millete yapılan büyük haksızlıktır. Kalkın silkelenin ve kendinize gelin” dedi.

“KURUMLARI TESPİT ETTİK, 10 KASIM’DAN İTİBAREN AÇIKLAYACAĞIZ”

Türk Ocakları olarak bu kurumları tespit ettiklerini belirten Öz, “Bunları şu an kamuoyuyla paylaşmayacağız. 10 Kasım’dan itibaren tespit ettiğimiz kurumları, kamuoyu ile paylaşacağımızı belirtmek istiyorum.     Milli kültürün (hars), ahlâk ve fikir hayatinin geliştirilmesi, milli birliğin kuvvetlendirilmesi, toplum yapısının sağlamlaştırılması ve Türklüğün yüceltilmesi amacıyla kurulmuş olan Türk Ocakları; bu ve buna benzer konuların takipçisi olacaktır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.