DOLAR 32,5925 0.24%
EURO 34,8104 0.41%
ALTIN 2.420,50-0,49
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21572840,25%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ödüller Vali Kırbıyık’tan

Ödüller Vali Kırbıyık’tan

ABONE OL
2 Haziran 2023 12:00
Ödüller Vali Kırbıyık’tan
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enerji Verimliği Haftası etkinlikleri kapsamında Edirne Valiliği Enerji Yönetim Birimi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen okullar arası Enerji Verimliliği konulu resim, öykü ve kısa film yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık tarafından verildi.

Edirne Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinlikte dereceye giren kısa filmlerin ve enerji verimliği ile ilgili video gösterimi gerçekleştirildi.

Yarışmaya katılarak dereceye giren öğrencilerle tek tek ilgilenen Vali Kırbıyık, “Bu yaşadığımız çevrede en önemli konulardan bir tanesi enerji kaynaklarına sahip olmak, enerjide dışa bağımlılığı en aza indirmek hatta enerji fazlası üretebilmektir. Tüketimden daha fazlasını üretebilmek çok önemli bir konudur.  Devletleri diğer devletlerin önüne geçirecek, uluslararası alanda güç kazanmasını sağlayacak başlıklardan bir tanesi de budur. Bunun iki yolu var, bir yandan yenilenebilir enerji kaynaklarını devreye alarak rüzgâr, güneş ya da hidroelektrik yani su kaynaklarını kullanarak yenilenebilir enerji kaynaklarını arttırmak. Tabii öbür taraftan da ürettiğimiz enerjiyi hatta ısıyı mümkün olduğunca verimli kullanabilmek. Dolayısıyla bizim 7’den 77’ye tüm kuşaklarda tüm devlet kademelerinde, okullarda her yerde enerjiyi mümkün olan en verimli şekilde kullanmamız lazım.

Yarışmada aldığınız derecelerden dolayı her birinizi tek tek kutluyorum. Tabii bu bir de medeni cesaret göstergesidir. Genç yaşlarda başlayıp bu tür yarışmalara katılabilmek orada imkânını ortaya koyabilmek, duygu ve düşüncelerini öyküye, kısa filme, resme yansıtmak ve beğeniye sunmak medeni cesaret ister. Hepiniz o cesareti göstermişsiniz. Ortaya da çok güzel eserler çıkmış. Sonunda da bu ödülü hak etmişsiniz. Hepinizi tekrar tebrik ediyorum” dedi.

Vali Kırbıyık, daha sonra dereceye giren öğrencilerimize ödül olarak verilen bisikletlerini hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.