DOLAR 32,5483 0.01%
EURO 35,0446 0.46%
ALTIN 2.429,130,26
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2089506-3,86%
Edirne
21°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Öğrencilerin sorunlarına dikkat çekti

Öğrencilerin sorunlarına dikkat çekti

ABONE OL
18 Kasım 2020 10:55
Öğrencilerin sorunlarına dikkat çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öğrenci Sendikası Edirne Temsilciliği 17 Kasım Uluslararası Öğrenciler Günü’nde öğrencilerin yaşadığı sorunlarına dikkat çekti.

Öğrenci Sendikası Edirne Temsilciliği, Edirne Kent Konseyi binasında Kasım Uluslararası Öğrenciler Günü nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

“17 KASIM ULUSLARARASI ÖĞRENCİ GÜNÜ”

Öğrenci Sendikası Edirne Temsilcisi Ayşe Özlem Elçi, Uluslararası Öğrenciler Günü’nün 1939 yılında Prag Üniversitesi’nde Almanların saldırısı ve Çekoslovakya’nın Almanlar tarafından işgaline karşı yapılan gösteriler sonucu, 9 öğrenci liderinin ölümüne, 1200 öğrencinin toplama kamplarına gönderilmesi ve Prag Üniversitesi’nin tüm birimleriyle kapatılmasıyla sonuçlandığını belirterek, “Daha sonra bu acı günün anısına 17 Kasım, öğrenci kuruluşlarının çabası sayesinde Uluslararası Öğrenciler Günü olarak tanındı” dedi.

“GELECEK KAYGISI DUYUYORUZ”

Zor olan yaşam koşullarının, salgınla birlikte katlanılmaz hale geldiğini belirten, Elçi, “KYK bursumuz yetmediği için çalışıyorduk, iş yerlerimiz kriz sebebiyle kapandı ve artık çalışamıyoruz. Öğrenci evlerimizin kirasını oturmasak da ödemek zorundayız. İkinci öğretim harçlarımızı okula gitmesek de ödemek zorundayız. Derslere bağlanmaya çalışırken harcasak da, internet ve telefon faturalarımızı ödemek zorundayız. Hayatımız mağdur olmakla, ücret ödemekle, gelecek kaygısı duymakla geçiyor”

“MAĞDURİYETLER İÇİN SOKAKLARDAYIZ”

Eğitimin niteliksizleşerek, paralı hale geldiğini savunan Elçi, “Genç işsizliğin ülke tarihinde rekorlar kırdığı bu zamanlarda çözüm üretmesini istediğimiz yetkililer, daha geçen hafta okurken çalıştığımız kısa süreli işlerde sahip olduğumuz sosyal hakları bir yasa teklifiyle bizden söküp almaya çalıştı. Salgının yükü yetmedi, okullarımız bizi sınavda gözetleyebilmek için odamıza kamera kurmamızı istedi. Salgının yükü yetmedi, Milli Eğitim Bakanı “Sistem çöküyorsa bu iyi bir şey, talep var demek ki” diyerek bizimle dalga geçmeye çalıştı. Bu ülkenin Milli Eğitim Bakanı, bir çocuk işçinin yüzüne ve acılarına gülümseyerek baktı, o bakışı tweet attı. İşte biz bugün, bunun için sokaktayız. Salgına rağmen değil, salgında bize yaşatılan mağduriyetler sebebiyle sokaktayız. Akademik takvim ve turizm gelirleri için geleceği hiçe sayılan ve sınava sokulan yüz binlerce liseli arkadaşımızın hakkını savunmak için sokaktayız. Yoksulluk ve geleceksizlik arkadaşlarımız hayatına son vermesin diye sokaktayız” dedi.

“ÖĞRENCİLERİN SORUNLARI İÇİN SORUMLULUK ALMAYA HAZIRIZ”

Bir araya gelerek mücadeleyi büyütmek istediklerini söyleyen Elçi “Öğrenci Sendikası’nı sözümüze söz, gücümüze güç katmak için 1 sene önce hep birlikte kurduk. “Geleceğimizi kurtaralım!” diyerek yola çıkmamızın bir sebebi var: Bizden başka kimse geleceğimizi kurtaramaz, biliyoruz. Sesimize ve gücümüze güveniyoruz. Bize biçilen kaderi kabul etmiyoruz, geleceksizliğe ikna değiliz sosyal haklarımız için, adil bir ücret ve huzurlu bir gelecek için kimseye el açmayacağız. Düşünelim, yaratalım, savunalım: Geleceğimizi hep birlikte kurtaralım” dedi

Elçi, ayrıca Süleyman Demirel Fen Lisesi’nde bir öğrencinin, öğretmeni tarafından darp edildiği iddiasıyla görülecek olan duruşmanın 24 Kasım saat 08.50 ‘de Edirne 6. Asliye Ceza mahkemesinde görüleceğini belirterek, kentteki eğitim dernek ve kuruluşlarını bu davaya sahip çıkmaya çağırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.