DOLAR 32,3520 0.31%
EURO 35,1249 -0.03%
ALTIN 2.302,691,12
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23065053,39%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Öğretmenler 3 yıldır o kanunu bekliyor

Öğretmenler 3 yıldır o kanunu bekliyor

ABONE OL
9 Aralık 2021 11:51
Öğretmenler 3 yıldır o kanunu bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Eğitim Sen Edirne Şube Başkanı Mustafa Kaplan, 3 yıldır Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun getirilmemesine anlam veremediklerini belirterek, “Hazırlıkları tamamlandığı söylenen Meslek Kanunu’nun eğitimin paydaşlarıyla henüz paylaşılmamış olmasını da anlayabilmiş değiliz. Kapalı kapılar arkasında süreç yürütülmesini kabul etmiyoruz Öğretmenlik Meslek Kanunu bütçe görüşmelerinin sona ermesinin hemen ardından TBMM’ye getirilmelidir” dedi.

Türk Eğitim Sen Edirne Şubesi tarafından Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili Saraçlar Caddesi’nde basın açıklaması düzenlendi.

“MESLEK KANUNU İÇİN HALA ADIM BEKLİYORUZ”

Burada konuşan Türk Eğitim Sen Edirne Şube Başkanı Mustafa Kaplan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılacağının ilk olarak 23 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 2023 Eğitim Vizyonu Tanıtım Toplantısı’nda duyurulduğunu hatırlatarak, “Tam Meslek Kanunu unutuldu mu? diye sorarken Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, 23 Kasım 2021 tarihinde “Çalışmaları tamamlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu inşallah kısa sürede Meclisimizin takdirine sunacağız” dedi. Türk Eğitim-Sen olarak, öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıran ve mesleğin statüsünü sağlam bir zemine kavuşturacak bir meslek kanunu talebimizi yıllardır ortaya koyuyoruz. Bu doğrultuda Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu desteklediğimizi ifade etmiştik. Tabi bu desteğimiz, devlet memuru olmamız hasebiyle sahip olduğumuz mevcut hak ve kazanımlarımızın baki kalması kaydıyla olacaktır. Öte yandan hazırlıkları tamamlandığı söylenen Meslek Kanunu’nun eğitimin paydaşlarıyla henüz paylaşılmamış olmasını da anlayabilmiş değiliz. Kapalı kapılar arkasında süreç yürütülmesini kabul etmiyoruz. Meslek Kanunu’nun bir an önce paydaşlar ve kamuoyu ile paylaşılması noktasında Bakanlık’tan bir an önce adım atmasını bekliyoruz” dedi.

“ÖĞRETMENLİK KANUNU BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ SONRASI TBMM’YE GETİRİLMELİ VE YASALAŞTIRILMALDIRI”

Bütçe görüşmelerin arından Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun meclise getirilmesini istediklerini kaydeden Kaplan, “Ayrıca şu hususu da özellikle vurguluyoruz ki; eğitim çalışanları 23 Ekim 2018 tarihinden beri beklemektedir. Söz verildiği halde üç yılı aşkındır Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili somut bir adım atılmamış olması kabul edilemez bir durumdur. Bu durum, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır. Bundan dolayı bu konuda daha fazla gecikme yaşatılmamalı ve 2022 bütçe görüşmelerinin tamamlanmasıyla birlikte meslek kanunu TBMM gündemine getirilmeli ve derhal yasalaşmalıdır. Bu konuda TBMM’deki tüm partilerin katkısını beklediğimizi ifade ediyoruz” dedi.

“ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU’NU DESTEKLİYORUZ”

Hak ve kazanımları riske atacak risklere karşı hukuki ve demokratik haklarını kullanacaklarını vurgulayan Kaplan “Ümit ediyoruz ki, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile birlikte, öğretmenlik mesleğinin muhatap olduğu mevzuat parçalı olmaktan kurtarılacaktır. Daha önce de defalarca ifade ettiğimiz gibi; Türk Eğitim Sen olarak, mesleğin statüsü sağlam ve yasal bir zemine kavuşturacak, öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıracak tedbir ve düzenlemeleri hayata geçirecek olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu destekliyoruz. Ancak, mevcut hak ve kazanımlarımızı riske atacak gelişmelere karşı da gereken her türlü hukuki ve demokratik hakkımız kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.