DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2075299-1,89%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı

Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı

ABONE OL
25 Kasım 2022 10:51
Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Edirne Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni düzenlendi.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı’nın anıta çelenk sunmasının ardından tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından buradaki tören son buldu.

Törene Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve öğretmenler katıldı.

Anıttaki törenin ardından Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Öğretmenler günü programına geçildi. Düzenlenen program öncesi saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunması sonrası günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleşti.

“SEVGİ DOLU BİR ÖĞRETMEN IŞIK DEMEKTİR”

Her öğrencinin hayata bakış açısını etkileyen çok sevdiği bir öğretmeni olduğunu belirten, Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi Din Kültürü Öğretmeni Sümeyra Nur Karacan, “Ben de bir öğretmeni sevdim. Mesleğine yeni başlamış heyecanı gözlerinden okunan, sevgi dolu bir öğretmenle başladı benim bu kürsüye geliş hikayem. O öğretmenin bizleri sevdiği bir evlat gibi bize öğretmeyi sevdi. İlkokul yıllarımda tohum gibi kalbine ekilen sevginin çiçeklerini öğrencilerime sunmak için öğretmen oldum. Ben baş öğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk der ki ‘Eserinin üzerinde imzası bulunmayan yegane sanatkar öğretmendir’ İşte ben o öğretmenin sanat eseriyim. Öğretmenliğe benimle birlikte başlayan meslektaşlarım onları yetiştiren. Değerli öğretmenlerimizin sanat eserleri ve ulu önderimizin dediği gibi yeni neslinde bizlerin eserleri olacak” dedi.

“ÖĞRETMENİN EMEKLİSİ OLMAZ”

Emekli Öğretmenler adına Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi emekli öğretmeni Hasan Boz, öğretmenin emeklisi olmayacağını belirterek, “Sağ olduğumuz müddetçe bu vatanın milletin bekası için hayrı tavsiye etmeye, şerden insanları sakındırmaya devam edeceğiz. Biz saygıda öğretmeni, babadan, anadan önce gören anlayışa sahibiz” dedi.

“ÖĞRETMEN YERİ DOLDURULAMAZ, ÖĞRETİCİ ESERİNE KIYMET BİÇİLEMEYEN SANATKARDIR”

Öğrencilerin öğretmenler tarafından sevgi dolu ve milli değerlerle yetişmesinin öneminden bahseden Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı da “Öğretmenlik insanlık tarihinin en önemli mesleğidir… Öğretmenlik her şeyden önce bir ideal ve bir hizmet mesleğidir. Öğretmenin en önemli özelliği sevgi dolu yüreği ve adanmışlık ruhudur. O yeri doldurulmaz öğretici eserine kıymet biçilemeyen sanatkar, kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, hakikatin ve idealin üstadı, dünyanın en büyük sorunlara sahip olan insandır. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en fedakar ve muhterem unsurlarıdır. Veciz sözüyle irfan ordumuz öğretmenlerimize verdiği önemi ifade etmişlerdir. Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz yeni nesilleri aklın ve bilimin ışığında bilgiyle donatılırken, onları vicdanlı, ahlaklı, merhametli ve şefkatli olarak yetiştirmeliyiz. Milli ve manevi değerlerimizi, vatan sevgisini, bayrak sevgisini ve millet sevgisini kalplerine nakış etmeliyiz” dedi.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR SORUMLULUK, ÖNEMLİ BİR YÜK VE VAZİFE”

Öğretmenlik mesleğinin Türkiye’de ki birçok önemli isim ve kahramanı yetiştiren bir meslek olduğunun altını çizen Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık ise, “Öğretmenlik mesleği benim açımdan aslında iki duygu uyandırıyor. Bir tanesi hayranlık. Çünkü bir nesli şekillendiriyorsunuz, çok önemli bir sorumluluk çok önemli bir yük, çok önemli vazife. Düşünün, Fatih Sultan Mehmet’ler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ler gibi devlet adamları yetiştiriyorsunuz. Aziz Sancar gibi bilim adamları yetiştiriyorsunuz. Ömer Halis Demir’ler, Fethi Sekin’ler gibi kahramanlar yetiştiriyorsunuz. Bunlar inanılmaz ve önemli çalışmalar. Gayretler bu sizin sahip olduğunuz ne kadar büyük bir imkanı da ortaya koyuyor. Tabii bu aynı zamanda bir de iki duygu bende uyandıran. Aslında böyle tırnak içinde ifade edebiliriz.  Sorumluluk ne kadar büyüdükçe aslında üzerinizdeki yük de o kadar artmış oluyor. Çünkü yerine getirdiğiniz, yerine getirmek için gayret ettiğiniz çalışmaların bir sonucu var. Ben bu gün vesilesiyle. Yarınlarımız olan çocuklarımızı milli değerlerimiz doğrultusunda, temel insani değerler doğrultusunda, akademik kariyerleri doğrultusunda, var güçleriyle samimiyetle, gayretle, fedakarca gayret eden tüm öğretmenlerimizi tekrar tebrik ediyorum. Gününüz kutlu olsun. Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum. Sağ olun, var olun, teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

MESLEĞE YENİ BAŞLAYAN ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ

Konuşmaların ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle düzenlenen kompozisyon, şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin mesleki yemin töreni sonrası Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık tarafından emekli olan öğretmenlere şeref belgeleri takdim edildi. Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü programı, Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi’nin sergilediği tiyatro gösterisi ile son buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.