DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2059884-0,63%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Okul bahçeleri çöplük olmasın!

Okul bahçeleri çöplük olmasın!

ABONE OL
2 Ağustos 2021 11:05
Okul bahçeleri çöplük olmasın!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Eğitim Sen Edirne Şube Başkanı Hakan Yıldız, okullarda görev alan idari personellerin salgın sebebiyle başka yerlerde görevlendirilmesi sonucu okul bahçelerinin hoş olmayan görüntülerle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Yaz aylarında okul bahçesini kullanan vatandaşlara ve il idarecilerine seslenen Başkan Hakan Yıldız “salgında destek hizmetleri görevini yapmak için okullarımızdaki hizmetlilerimiz başta Kapıkule olmak üzere diğer alanlarda da görev yapıyorlar. Haliyle okul bahçelerini yazında kullanan vatandaşlarımız çöplerini nasıl olsa bir toplayan var diye düşünmemeli. İl idarecilerimiz okullarımızdaki personel eksikliğini gidermek için gerekli önlemleri almalı” şeklinde ifade etti.

“PERSONEL SIKINTISI OKUL BAHÇELERİNDE ALIŞIK OLMAYAN GÖRÜNTÜLERE SEBEP OLDU”

Okullarda personel eksikliğinden dolayı okul bahçelerinde oluşan kötü görüntüler sebebiyle il idarecilerine ve vatandaşlara seslenen Başkan Hakan Yıldız “Salgın sebebiyle başta Milli Eğitim Bakanlığı personeli olmak üzere destek olmak için rutin görevlerinin dışında pandeminin en başından itibaren görevlendirilmeleri sebebiyle kamu hizmetlerinin gözle görülmeyen kısımlarında aksamalar olması gerçekliğiyle yüz yüze kaldık. Bunlardan biriside okullarımızda görev alan idari personellerimiz. Yardımcı hizmetlilerimiz. Geçen yaz olduğu gibi bu yazda salgında destek hizmetleri görevini yapmak için okullarımızdaki hizmetlilerimiz başta Kapıkule olmak üzere diğer alanlarda da görev yapıyorlar. Haliyle okullarımızdaki personel sıkıntısından dolayı okul bahçelerimizde bugüne kadar alışık olmadığımız görüntüler kamuoyunda tartışılmaya başlandı. Salgın gibi olağanüstü hallerde her bir vatandaş üstüne düşen görevlerden fazlasını yapmalı. Haliyle okul bahçelerini yazında kullanan vatandaşlarımız çöplerini nasıl olsa bir toplayan var diye düşünmemeli. Temiz bırakmaya özen göstermeli. Ayrıca İl idarecilerimiz okullarımızdaki personel eksikliğini gidermek için gerekli önlemleri almalı ve Belediye tarafından okullarımızın bahçe temizliğine daha da önem verilmeli. Umarız bu salgın bir an evvel biter ve hayatın olağan akışına bir an evvel milletimiz kavuşur. Tabi ki bunun içinde aşımızı vakit geçirmeden olmalıyız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.