DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20845400,79%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Okullar açılırsa ekonomimiz düzelecek”

“Okullar açılırsa ekonomimiz düzelecek”

ABONE OL
31 Temmuz 2021 11:44
“Okullar açılırsa ekonomimiz düzelecek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Ulus Pazarı’na Lüleburgaz’dan gelerek çocuk ve bebek giysisi üzerine tezgah açan Adnan Deroğlu, binlerce esnaf gibi ekonomilerinin düzelmesi için tek isteklerinin bir an önce koronavirüs salgının son bularak okulların açılması olduğunu söyledi.

44 yıldır esnaflık yapan ve 2 yıldır Ulus Pazarı’nda tezgah açan Deroğlu, bayram sürecinde beklenen işler olmadığını söyledi. Gurbetçilerin Edirne’de bulundukları dönemde Ulus Pazarı’na rağbet etmelerini değerlendiren Adnan Deroğlu, gurbetçilerin pazara kafalarında fahiş fiyat algısıyla geldiklerini ancak normal halka hangi fiyatsa o fiyattan da onlara verdiklerini söyledi.

“BAYRAMDA BEKLENEN İŞLER OLMADI”

1977’den beri esnaflık yapan 56 yaşındaki Adnan Deroğlu, “Lüleburgaz’dan geliyorum. Çocuk giyim ve bebe çeyiz mağazalarımız. Burada hem bebe çeyizi hem çocuk giyimi kullanıyoruz. Dükkanda işler durgun, bayramda durgun geçti. Beklenen işler olmadı. Burada işler bir nebze var ama beklenilen yok. Ben buraya 2 senedir geliyorum. Burada memnuniyetlik yabancı müşteriden dolayı var. Yoksa burada da işler iç açıcı değil. Yabancı müşterilerde Dolar ve Euro’nun yüksek oluşu onların avantajına geliyor zaten” dedi.

“GURBETÇİLER PAZARA FAHİŞ FİYAT ALGISIYLA GELMİŞ”

Gurbetçilerin alışverişe fahiş fiyat algısı ile çıktıklarını, ancak esnafların hiçbir şekilde kendilerini diğer halktan ayırmadığını söyleyen Deroğlu, “Gurbetçiler kaçak güreşiyor. Zannediyorlar ki biz onları aldatıyoruz. Ama öyle bir şey yok. Normal halka 15’e veriyorsa onlarda 15’e alıyor. ‘Bize fahiş fiyattan satıyorsun’ diyorlar. Gurbetçiler bir algıyla gelmiş. Yoksa normalde elimdeki ürün 15 lira. Herkese 15 lira bu ürün, gurbetçiye farklı değil. Ama onlarda o algı oluşmuş. Alandan da almayandan da Allah razı olsun. Onların avantajına ama işte müşteriyi memnun etmek zor” dedi.

“EKONOMİ DÜZELMESİ İÇİN COVİD KALKMASI GEREK”

Pandeminin tüm esnaflara olduğu gibi kendilerini de etkilediğini söyleyerek okulların açılması ile işlerinin de düzeleceğini anlatan Deroğlu, “Covid’in bitip öğrencinin gelmesi lazım, okulların açılması lazım. Biz çocuk üzerine giyim olduğu için ne çocuk pantolonu satabiliyoruz ne çocuk tişörtü satabiliyoruz. Okul olduğu zaman eşofmanı satın alacak, pantolonu satın alacak. İhtiyaç farklılaşacak. Bizimde ekonomiye faydamız olacak. Herkes çarkını döndürmeye çalışacak. Bu pandemi bize gerçekten küçük esnafa zarar verdi. İnşallah Covid kalkar Yunan, Bulgar gelir ve okullar açılır. O zaman ekonomimiz biraz daha düzelecektir” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.