DOLAR 32,4885 -0.16%
EURO 34,9387 0.25%
ALTIN 2.428,970,25
BIST 9.806,190,86%
BITCOIN 2063475-4,37%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Okullar tatil, maçlar seyircisiz

Okullar tatil, maçlar seyircisiz

ABONE OL
14 Mart 2020 11:31
Okullar tatil, maçlar seyircisiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki koronavirüs toplantısı sonrası tedbir kapmasında eğitime ara verildi. Buna göre; İlk, orta, liseler, özel kreş, gündüz bakımevleri ve özel çocuk kulüpleri ile üniversiteler tatil edildi. Spor müsabakalarının seyircisiz oynanmasına da karar verilirken, kamu çalışanlarının ise yurt dışına çıkışları izne tabi oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe’de bakanlar ve ilgili kurumların katılımıyla gerçekleştirilen koronavirüs toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın alınan koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirleri açıkladı.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

“Bugün Cumhurbaşkanımızın başkanlığında tedbirler paketi muvacehesinde bir dizi kararlar alındı. Öncelikle ilk, orta ve lise okulları 16 Mart’tan itibaren bir hafta tatil edilecek. Dolayısıyla ara tatil önceye alınmış olacaktır. Daha sonra 23 Mart itibarıyla da uzaktan eğitim yöntemi ile internetten ve televizyon kanallarından öğrencilerimizin eğitimlerine devam etmeleri imkanı sağlanacaktır. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımız güzel kapsamlı, bir çalışma yaptılar. Bunun nasıl olacağına dair bilgilendirmeyi Milli Eğitim Bakanlığımız, bakanımız, ilgili eğitim müdürlerimiz kamuoyu ve ailelerle paylaşacaklar. İkinci olarak üniversitelerimizle ilgili yine 16 Mart’tan itibaren 3 hafta boyunca üniversitelerimiz de tatil edilecektir. Bu çerçevede bu 3 haftalık tatilin nasıl koordine edileceği ve eğitim açısından telafi edileceği konusu da YÖK koordinasyonunda belirlenecek. Üniversitelerle istişare etmek suretiyle eğitim programı tanzim edilecek, böylece üniversite eğitiminde kaybın olmaması için gerekli tedbirler de alınacaktır” dedi.

SPOR MÜBAKALARI SEYİRCİSİZ OYNANACAK

Spor müsabakalarının büyük kalabalıkların toplandığı önemli etkinlikler olduğuna işaret eden Kalın, “Uzmanların yaptığı tavsiyeler, değerlendirmeler analizler çerçevesinde spor müsabakalarının nisan sonuna kadar seyircisiz oynanması kararı alınmıştır” dedi.

KAMU ÇALIŞANLARININ YURT DIŞINA ÇIKIŞI GENELGEYLE DURDURULDU

Öte yandan koronavirüs tedbirleri kapsamında kamu görevlilerinin yurt dışına çıkış iznine ilişkin Cumhurbaşkanlığı genelgesi de Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yüksek bulaşıcılığı ve aşısının ya da özel ilacının henüz geliştirilememiş olması nedeniyle hastalığın, insan sağlığına yönelik önemli bir tehdit olarak kabul edildiği vurgulanan genelgede şunlar kaydedildi;

“Sağlık Bakanlığı bünyesinde erken dönemde oluşturulan Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda alınan sıkı tedbirlerle hastalığın ülkemize gelişi önemli ölçüde engellenebilmiştir. Bu durumun sürdürülebilir olmasını sağlamak ve virüsün yurt dışından ülkemize gelme ihtimalini en aza indirmek adına mezkur Kurulun önerileriyle yeni tedbirlerin hayata geçirilmesine devam edilmektedir. Bu çerçevede kamu hizmetlerinin yürütülmesinde herhangi bir soruna sebebiyet vermemek amacıyla tüm kamu görevlilerinin, görevlerine istinaden veya şahsi sebeplerle yurt dışına çıkışlarının durdurulduğu bildirilen genelgede, zorunlu ve ivedi durumlarda yurt dışına çıkacak kamu görevlileri için Cumhurbaşkanlığı bağlı, ilgili ve ilişkili kamu kurum ve kuruluşlarında üst yönetici; bakanlıklar ile bağlı, ilgili ve ilişkili kamu kurum ve kuruluşlarında bakan; mahalli idarelerde (bağlı kuruluşları ile mahalli idare birlikleri dahil) validen izin alınacağı” belirtildi.

Harun Aker

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.