DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2080067-1,00%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Okullarda deprem tatbikatı düzenlendi

Okullarda deprem tatbikatı düzenlendi

ABONE OL
4 Mart 2022 15:08
Okullarda deprem tatbikatı düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırklareli’nde Hamdi Helvacıoğlu İlkokulunda da tatbikat düzenlendi.

Tatbikatta senaryo gereği siren çaldı.

Vali Osman Bilgin ile öğrenciler ilk sirenle sınıfta “çök-kapan-tutun” yöntemini uygulayıp okul bahçesine tahliye edildi.

Vali Bilgin, kentte 52 bin öğrencinin katılımı ile eş zamanlı tatbikat düzenlendiğini söyledi.

Bu yıl tatbikatlara daha fazla önem verileceğini ifade eden Bilgin, “Ülkemiz maalesef ki afet riski ile karşı karşıya olan bir ülke. Bu nedenle bu tür eğitimler ve tatbikatlar önemli. Burada aldığınız eğitimleri akşam evlerinizde ailenize anlatmanız ve onlara da bu mesajı vermeniz gerekiyor ki hep birlikte ülke nüfusunun tamamı, 85 milyonla birlikte afetlere hazırlıklı olalım.” dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere AFAD araçları tanıtıldı.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ’da da Tekirdağ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde tatbikat yapıldı.

Vali Aziz Yıldırım, AFAD stantlarını gezerek yetkililerden bilgi aldı. Öğrencilere ilk yardım eğitimi verilerek AFAD araçlarının tanıtımı yapıldı.

Senaryo gereği deprem sirenin çalmasının ardından Vali Yıldırım ile öğrenciler sınıf içerisinde sıraların yanlarına çöktükten bir süre sonra dışarı çıktı.

Yıldırım, tatbikatın ardından yaptığı konuşmada, depremin her an olabileceğini bilerek ona göre insanların ne yapacaklarını bilmeleri gerektiğini dile getirerek şunları kaydetti:

“Bir yerde bir deprem olmuşsa gelecekte de aynı şekilde yine deprem meydana gelecektir. Bundan kaçış yok. Afet bilinciyle beraber yaşamak ve buna uygun bir hayat tarzı geliştirmeliyiz. Binalarımızı ona göre yapacağız, hayatımızı ona göre yaşayacağız. Bugün ilimizde 604 okulda deprem tatbikatı yapıldı. 200 bin öğrencimiz tatbikata katıldı.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.