DOLAR 32,4970 -0.15%
EURO 34,9404 0.26%
ALTIN 2.435,780,53
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2074748-1,45%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Okullarda temizlik personeli sayısı azaldı

Okullarda temizlik personeli sayısı azaldı

ABONE OL
14 Eylül 2021 10:15
Okullarda temizlik personeli sayısı azaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm Öğretmenler Sendikası (TÖS) Edirne Kurucu İl Başkanı Celil Özcan, okulların açılmasının 2. haftası olmasına rağmen temizlik görevlilerinin halen işe başlatılmadığını belirterek, İl genelindeki okullara görevlendirilecek temizlik görevlisi sayısının geçen yıl 560 iken, bu yıl 188’e düşürüldüğünü söyledi.

TÖS Edirne Kurucu İl Başkanı Celil Özcan yaptığı açıklamada, okullara acilen yeterli sayıda ve sürekli temizlik personeli ile güvenlik görevlisi verilmesi gerektiğini söyledi.

Özcan, pandemi ile baş etmenin yolunun aşı ve hijyen olduğunu hatırlatarak, okullarda hijyeni sağlayacak personelin ise temizlik görevlileri olduğuna dikkat çekti.

Pandemi döneminde en fazla ihtiyaç duyulan personel temizlik görevlileri olduğunun altını çizen Özcan, “Ancak, her nedense bu yıl İş-Kur aracılığıyla okullarda görevlendirilecek temizlik personeli sayısı geçen yıla göre 4’te 1 oranına düşürülmüştür. Bu pandemi döneminde 4 temizlik görevlisinin yapacağı işi 1 temizlik görevlisi nasıl görecektir? Burada amaçlanan nedir? Amaç bir tür tasarrufa gitmek ise, bu pandemi döneminde temizlik görevlisi sayısını 4 kat azaltmakla tasarruf olmaz. Temizlik görevlisi sayısını azaltmak ilerde telafisi mümkün olmayacak derecede daha fazla hastalığa ve kayba yol açacaktır” dedi.

Edirne’ye bakıldığında İş-Kur tarafından Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ayrılan ve İl genelindeki okullara görevlendirilecek temizlik görevlisi sayısının geçen yıl 560 iken, bu yıl 188’e düşürüldüğünü belirten Özcan, şunları söyledi;

“Kapı girişlerinde görev yapacak ve ateş ölçümlerini gerçekleştirecek güvenlik görevlilerinden ise henüz hiçbir haber yoktur. Ayrıca, okulların açılmasının 2. haftası olmasına rağmen temizlik görevlileri halen işe başlatılmamıştır. TÖS olarak, Okulların açılmasından en az 15 gün önce göreve başlayacak şekilde bütün kurumlara yeter sayıda temizlik görevlisi ve güvenlik personeli görevlendirilmesi gerektiğini ilgili birimlerin dikkatine sunuyoruz. Temizlik personeli ve güvenlik görevlisi görevlendirilmeleri sürekli olmalıdır. Hatta her okulun ihtiyacına göre yeter sayıda ve kadrolu olmalıdır. Okullarda pandemi ile mücadelenin önüne 6 ay, 9 ay veya 10 aylık az sayıdaki görevlendirmelerle geçilemeyeceği ortadadır. Okulların açılmasının ikinci haftası olmasına rağmen halen göreve başlatılmayan temizlik personeli ve güvenlik görevlisi durumu dikkate alındığında, okullarda bulunan yönetici ve öğretmenlerden daha ne kadar özveri beklenebilir? Unutulmamalıdır ki, Çocuklarımız geleceğimizdir. Çocuklarımızın sağlığı en önceliğimizdir” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.