DOLAR 32,6638 0.45%
EURO 34,9531 0%
ALTIN 2.519,461,43
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 1957682-2,08%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

On binleri bir araya topladı

On binleri bir araya topladı

ABONE OL
20 Eylül 2022 16:15
On binleri bir araya topladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzunköprü Belediyesi’nin yoğun çabaları ve planlamaları sonucunda dolu dolu 4 gün şeklinde ortaya çıkan Uluslararası Tarihi Uzunköprü Festivali ziyaretçileri büyüledi.

Uzunköprü’nün hemen her bölgesinde organize edilen çeşitli etkinlikler ile halk büyük coşku yaşadı.

Atölyelerden çeşitli yarışmalara, söyleşi etkinliklerinden dev konserlere Uluslararası Tarihi Uzunköprü Festivali, Uzunköprü’yü dolduran on binlerden tam not aldı.

CEZA, İREM DERİCİ VE YAŞAR KONSERLERİ FESTİVALİN ODAK NOKTASIYDI

15-16-17 Eylül geceleri gerçekleştirilen konserlerde Uzunköprü Belediyesi büyük sanatçıları ağırladı. Her yaştan vatandaşa hitap edecek şekilde özel olarak planlanan konserlerde halk büyük bir coşku yaşadı. Festivalin hayata geçmesinde öncülük eden Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’ın halka hitap ettiği konuşmalarda vatandaşlar Başkana desteklerini gösterdi. Vatandaşlar ile her zaman ve her yerde yan yana gelen ve samimiyetiyle büyük beğeni toplayan Başkan Becan’ın konuşmaları sık sık alkış ve tezahüratlar ile kesildi.
Organize edilen konserlerde doyasıya eğlenen Uzunköprü halkı ve ziyaretçiler festival alanında kurulan satış reyonlarına büyük ilgi gösterdi. Festival alanının şehir merkezine taşınmasıyla ortaya çıkan büyük hareketlilik Uzunköprü esnafının yüzünü güldürdü.
Festival binleri aşan dev bir kortej yürüyüşü ile başladı. Korteje Edirne Valisi, Uzunköprü Kaymakamı, Milletvekilleri, siyasi partilerin yöneticileri, çevre Belediye Başkanları katılım gösterdi. Başkan Becan yaptığı açılış konuşmasında festivalin hazırlanma sürecine değinirken bu festival ile Uzunköprü’nün tarihi, kültürel değerlerini öne çıkarırken çeşitli yerel lezzetlerin tanınırlığının arttırılmasını hedeflediğini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteranı dinleyicileri büyüledi. Uzunköprü Belediyesi’nin organize ettiği toplu nikâh ve sünnet şölenlerinde ortaya oldukça renkli görüntüler çıktı. 15 Eylül akşamı konser DJ SİVO’nun etkileyici performansıyla başladı. CEZA konseri özellikle gençler üzerinden büyük bir coşku yarattı. Rap dinleyicileri ülkenin dört bir yanından Uzunköprü’ye akın etti.
Festival’in 2. Günü Rıza Efendi Camii’nde organize edilen Mevlid organizasyonu ile başladı. Öğle saatlerinde Telli Çeşme Meydanı’na kurulan atölyeler ile taş boyamadan, camdan takı yapımına birçok alanla halkı buluşturdu. Telli Çeşme Meydanı Mor – İz Ritim Grubu’nun coşkulu gösterisi ile çınladı. Bulgaristan’dan gelen halk oyunları grupları ile kardeşlik ve barış mesajları verildi. Nasuh Mahruki söyleşisi ile katılımcılar Mahruki’nin engin deneyimlerine tanıklık etti. Festivalin ikinci gün konserleri DJ Uğur Gür’ün performansı ile başladı. Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye çıkan İrem Derici Uzunköprü’yü salladı. Uzunköprü’yü dolduran geniş halk kitleleri doyasıya eğlendi. On binlerin görüntüsü sosyal medyada izlenme rekorları kırdı.
Festivalin 3. Günü Telli Çeşme Meydanı’nda gerçekleştirilen mini konserler ile başladı. Trakya’nın yerel müzisyenlerinin gerçekleştirdiği konserde halk hep birlikte dans etti. Yemek Yarışması’nda hünerli aşçılar kıyasıya yarıştı. Dereceye giren şeflere ödülleri takdim edildi. Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin’in müzik ve şiir dinletisi dinleyicileri mest etti. Başkan Özlem Becan konserler öncesi Uzunköprü’ye 40 yılı aşkın süre boyunca hizmet etmiş meslek erbaplarına onur belgelerini takdim etti. 3. gün konserleri DJ Kutlu Tunca’nın performansı ile başladı. Yaşar Konseri on binleri bir araya topladı. Konseri halkın arasında en ön sırada izleyen Özlem Becan halkın büyük ilgisini çekti.
Uluslararası Tarihi Uzunköprü Festivali’nin 4. Günü trap atışları ve balık tutma yarışmaları ile devam etti. Saat 15:00’te Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Prof. Dr. Hüseyin Bağcı söyleşisi ile dinleyiciler dış politika ve siyaset üzerine bilgi edindi. Sokak Basketbolu Turnuvası Gülçiçek Park’ta gerçekleştirildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.