DOLAR 32,3462 0.29%
EURO 35,1386 -0.02%
ALTIN 2.307,261,32
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22861482,59%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Open Balkan” ile Balkanlar’da sınırlar kalkıyor

“Open Balkan” ile Balkanlar’da sınırlar kalkıyor

ABONE OL
30 Temmuz 2021 11:23
“Open Balkan” ile Balkanlar’da sınırlar kalkıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Arnavutluk, Kuzey Makedonya ve Sırbistan’ı kapsayan bölgesel iş birliği inisiyatifi “Mini Schengen”in “Open Balkan” olarak değiştirildi.

Balkan News’te yer alan habere göre; Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, Kuzey Makedonya Başbakanı Zoran Zaev ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, bugün açılan “Bölgesel İş Birliği Ekonomik Forum”un sonunda bölgesel iş birliği ile ilgili üç anlaşma imzaladı. Bu anlaşmalar: Batı Balkanlar’da Malların İthalatını, İhracatını ve Dolaşımını Kolaylaştırmaya Yönelik İş birliği Mutabakat Muhtırası, Batı Balkanlar’da İş Gücü Piyasasına Serbest Erişime Yönelik İş Birliği Mutabakat Muhtırası ve Batı Balkanlar’da Doğal Afetlerden Korumada İş Birliği Anlaşması’ndan oluşuyor.

Vuçiç, Zaev ve Rama ile Üsküp’te gerçekleştirdiği toplantıda 1 Ocak 2023’ten itibaren Sırbistan, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk arasındaki sınır kontrollerinin kaldırılacağını belirtti.

Vuçiç, bu kararla birlikte üç ülkenin vatandaşlarının Belgrad’tan Tiran’a kadar durdurulmadan yolculuk yapabileceğini ve sağlanan anlaşma sonucunda bu vatandaşlar için tren biletleri ve geçiş ücretlerine indirim yapılacağını söyledi.

Rama, bu ülkenin ileride Avrupa Birliği’nde yapmayı planladığını şimdiden gerçekleştirdiğini söyledi ve bu günün Karadağ, Bosna Hersek, Slovenya ve Yunanistan gibi ülkelerden de iş adamlarının katıldığı için önemli olduğunu ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.