DOLAR 32,3393 0.17%
EURO 35,2013 -0.02%
ALTIN 2.246,720,16
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2124169-3,30%
Edirne
11°

KAPALI

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Orhan Pamuk’a Atatürk tepkisi

Orhan Pamuk’a Atatürk tepkisi

ABONE OL
14 Nisan 2021 17:01
Orhan Pamuk’a Atatürk tepkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şubesi Başkanı Celil Özcan, Yazar Orhan Pamuk’un “Veba Geceleri” adlı kitabında Atatürk’ü küçük düşürücü ifadelere yer verdiğini öne sürürek, Pamuk’a tepki gösterdi.

Yazar Orhan Pamuk’un son romanı “Veba Geceleri” tartışma yarattı. ADD Edirne Şubesi Başkanı Celil Özcan, ADD Genel Merkezi’nin Orhan Pamuk’un romanı üzerine yapılan basın açıklamasını paylaştı.

Açıklamada, Pamuk sert sözlerle eleştirilirken, “Cumhuriyetin temel değerlerini ve Atatürk’ü aşağılamanın ‘prim yaptığı’ yanılgısı ile meczuplaşanların yaptıkları, kendilerini küçültmekten başka hiçbir işe yaramayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

ADD’nin açıklaması şu şekilde; “Büyük Atatürk’e saldırı için  birbirleriyle   adeta yarışanların ruh halini en iyi tanımlayan, şehit Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın başlığa taşıdığımız bu ifadesi olsa gerek.

Sözde, “Edebiyatçı-aydın” ünvanıyla, bulunduğu konumu borçlu olduğu Devletin Kurucusunu küçümseyen, kitaplarında  satır aralarına gizlediği ifadelerle, betimlemelerle, dünyanın saygıyla andığı, hayran kaldığı Büyük Devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saldırmanın dayanılmaz hafifliğini iliklerine kadar yaşayan Orhan Pamuk, Veba Geceleri isimli son kitabında da aynı ruh halini dışa vurmuştur.

Atatürk düşmanlığının Türk Ulusu’nda  karşılığının olmadığını görmekten aciz bu kişinin, bazı uluslararası alanlarda “muteber” sayılmasının en önemli nedeni ona bu payeyi verenlerin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türk halkından yedikleri tokadının acısını hala yüzlerinde hissediyor olmalarıdır.

Güneşi balçıkla sıvamanın olanaksız olduğunu göremeyenler, ne yazarlarsa yazsınlar, ne söylerlerse söylesinler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Ulusu’nun ve dünyanın gözündeki yerini asla değiştiremeyeceklerdir. Cumhuriyetin temel değerlerini ve Atatürk’ü aşağılamanın “prim yaptığı”  yanılgısı ile meczuplaşanların yaptıkları, kendilerini küçültmekten başka hiçbir işe yaramayacaktır. Milletini ve kurtarıcısını küçümseyerek aydın olunmaz. “Aydın” olmak sorumluluk ister. Aydın, üç kuruşluk kelime oyunlarıyla birilerinin ruhunu tatmin ederek alkış bekleyen biri değildir. Orhan Pamuk ve daha nice “sözde aydın”lara duyurulur.”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.